Υπ. Πολιτισμού: Κανένα φορτηγό στην Ακρόπολη για τη φωτογράφιση του Dior

Υπ. Πολιτισμού: Κανένα φορτηγό στην Ακρόπολη για τη φωτογράφιση του Dior

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα ανέβουν φορτηγά στην Ακρόπολη για τη μεταφορά του εξοπλισμού της φωτογράφισης του Dior, αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, κάνοντας λόγο για παραποίηση γεγονότων από ορισμένα ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμη: Dior: Τι περιλαμβάνει η πρόταση του οίκου – Υπ. Τουρισμού: Θετικό το πρόσημο των εκδηλώσεων

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση, με αφορμή δημοσίευμα που είχε τίτλο «Και φορτηγά και καμαρίνια στην Ακρόπολη για το γούστο του Dior», το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ, αναφέρει ότι «είναι συνεχής η παραποίηση γεγονότων κάτι που μπορεί να αποδοθεί μόνο σε σκόπιμη διαστρέβλωση επισήμων εγγράφων για τη δημιουργία εντυπώσεων».

Διαβάστε ακόμη: «Πράσινο φως» για την εκδήλωση του Dior στο Καλλιμάρμαρο

Όπως τονίζεται «ούτως ή άλλως είναι πρακτικά αδύνατον να ανεβούν φορτηγά στον βράχο της Ακρόπολης» και στο πλαίσιο αυτό «για την αποκατάσταση της αλήθειας», αναφέρεται τι προβλέπεται για τη φωτογράφηση στην Ακρόπολη: «Τα οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά του εξοπλισμού στη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου-γερανού στην ανατολική κλιτύ της Ακρόπολης να μην ξεπερνούν τα 5 μ. μήκος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT