Απεργιακές κινητοποιήσεις: Ποια μέσα μαζικής μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο

Απεργιακές κινητοποιήσεις: Ποια μέσα μαζικής μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με περίσσια υπομονή θα πρέπει να εξοπλιστούν σήμερα οι μετακινούμενοι της πρωτεύουσας, λόγω της συμμετοχής των συνδικαλιστικών σωματείων των μέσων μαζικής μεταφοράς, των τρένων και των πλοίων στην απεργία των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ-ΕΚΑ. Τα σωματεία αντιδρούν στο εργασιακό νομοσχέδιο, συμμετέχοντας με διάφορους τρόπους στη σημερινή 24ωρη απεργία. Ειδικότερα, ακινητοποιημένοι όλη μέρα θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ. Τα σωματεία εργαζομένων στα λεωφορεία των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας κατά την έναρξη της βάρδιας και τη λήξη. Ετσι, τα λεωφορεία κυκλοφορούν σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ για να εξυπηρετήσουν και την προσέλευση όσων θέλουν να ακολουθήσουν τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Ακινητοποιημένα για όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα τρόλεϊ. 

«Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζομένους και τα συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο», δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ακινητοποιημένοι παραμένουν σήμερα οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού, γεγονός που επηρεάζει τις ώρες άφιξης και αναχώρησης ορισμένων δρομολογίων και αύριο. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και στον ΟΣΕ έχουν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ. 

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν σήμερα και τα πλοία, καθώς τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην πανελλαδική κινητοποίηση κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Η απεργία ξεκίνησε στις 00.01 και διαρκεί έως τα μεσάνυχτα. Τα ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποιούν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προαναγγείλει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στα Χαυτεία.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων αναμένονται επίσης σήμερα λόγω της συμμετοχής των πτυχιούχων τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ (AFISO) και των ηλεκτρονικών ασφάλειας εναέριας κυκλοφορίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ATSEP) στη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί μεταξύ 11.30 π.μ. και 3.30 μ.μ. Οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT