Καύσωνας: Ακραίες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – Δείτε live μέσω δορυφόρου το φαινόμενο

Καύσωνας: Ακραίες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – Δείτε live μέσω δορυφόρου το φαινόμενο

Στη Θεσσαλία οι υψηλότερες θερμοκρασίες μέχρι στιγμής, με τον υδράργυρο στη Μακρακώμη να φτάνει στους 46.3 βαθμούς - Δείτε αναλυτικά θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακραίες θερμοκρασίες κατέγραψε σήμερα το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 143 σταθμούς, τους 43 βαθμούς σε 22 σταθμούς, ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 46.3 βαθμοί στη Μακρακώμη, Φθιώτιδας.

Όπως έγινε γνωστό η καταγραφή αυτή αποτελεί και την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγράψει ιστορικά το δίκτυο του ΕΕΑ. 

Καύσωνας: Ακραίες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – Δείτε live μέσω δορυφόρου το φαινόμενο-1

Δείτε ζωντανά την πορεία του καύσωνα μέσω δορυφόρου:

Δείτε εδώ αναλυτικά τις μετρήσεις στην Αττική.

Oι μετρήσεις του Meteo.gr στις 19:00

Καύσωνας: Ακραίες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – Δείτε live μέσω δορυφόρου το φαινόμενο-2

Δείτε εδώ τις υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα

Ο θερμότερος Ιούλιος της 10ετίας στα νησιά

Παράλληλα, σύμφωνα με το meteo, o φετινός Ιούλιος ήταν ο θερμότερος της δεκαετίας για τα νησιά του Αιγαίου, ενώ για τα ηπειρωτικά της χώρας ήταν ο δεύτερος πιο θερμός στο ίδιο διάστημα.

Σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν φέτος τιμές θερμοκρασίας πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 για τον μήνα Ιούλιο.

Τα διαστήματα με θερμοκρασία ελαφρώς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές ήσαν σύντομα, μεταξύ 3-5 και 18-25 Ιουλίου, ενώ δύο κύματα καύσωνα χαρακτήρισαν το υπόλοιπο του μήνα (κυρίως τις δύο πρώτες και τις πέντε τελευταίες ημέρες).

Ρεκόρ 10ετίας στη ζήτηση για ρεύμα

Ο καύσωνας, την ίδια ώρα, έχει εκτοξεύσει σε επίπεδα – ρεκόρ δεκαετίας τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η αιχμή της κατανάλωσης αναμένεται να κυμανθεί απόψε στα 9.500 μεγαβάτ, όπως τονίστηκε νωρίτερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον πρωθυπουργό να απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές για περιορισμό της κατανάλωσης στο μέτρο του δυνατού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT