Δήμαρχος Μάνδρας για φωτιά στα Βίλια: «Σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό»

Δήμαρχος Μάνδρας για φωτιά στα Βίλια: «Σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό»

«Έχουμε σοβαρές ενδείξεις, σε σημείο τέτοιο που να είναι αποδείξεις, ότι πρόκειται περί εμπρησμού», δήλωσε

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Έχουμε σοβαρές ενδείξεις, σε σημείο τέτοιο που να είναι αποδείξεις, ότι πρόκειται περί εμπρησμού», δήλωσε για τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή των Βιλίων, ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης.

«Όσο περνάει η ώρα, τόσο περισσότερο επιβεβαιώνεται αυτή η εκδοχή»,είπε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα επικαλούμενος πληροφορίες από την προανάκριση που διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Δεν θέλησε ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία, σημειώνοντας ότι η διαδικασία είναι μυστική.

⇒ Διαβάστε επίσης: Φωτιά στα Βίλια: Κρίσιμες ώρες – Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί

Σε ό,τι αφορά το πύρινο μέτωπο, ο κ. Στάθης εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας πως «πλέον έχουμε κάπως περιορίσει τη φωτιά στα Βίλια και στον Άγιο Γεώργιο».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι και στα δυο μέτωπα επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις, ενώ ανέφερε ότι εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους 4 οικισμοί καθώς και το γηροκομείο «Παναγία Φανερωμένη»

«Δεν έχουμε θύματα, ούτε σοβαρές ζημιές σε ακίνητα, ωστόσο έγινε μαύρο ένα παρθένο πευκοδάσος στο Όρος Πατέρα, το οποίο θα αργήσουμε να το ξαναφτιάξουμε», επισήμανε.

Σημειώνεται ότι ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής έδωσε ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα τη Κερατέας και των Βιλίων, συνδράμοντας το δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.

Υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας παραμένουν και συνεχίζουν να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT