Φωτιά τώρα στη Ναυπακτία

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε τρεις αγροικίες, ωστόσο πλέον το μέτωπο έχει περιοριστεί

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Ασπριά του δήμου Ναυπακτίας, στην Αιτωλοακαρνανία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε τρεις αγροικίες, ωστόσο πλέον το μέτωπο έχει περιοριστεί και δεν απειλούνται σπίτια.

Στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Ειδικότερα, επιχειρούν 24 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Έρχεται η κακοκαιρία «Αθηνά»

Στο μεταξύ, μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) να εκδίδει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, καιρικό σύστημα με το όνομα «Αθηνά» προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από το βράδυ της Τετάρτης (06-10-2021) από τη βορειοδυτική Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά:

  • Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.
  • Τους θυελλώδεις νότιους ανέμους την Πέμπτη (07-10-2021) στα δυτικά, που η έντασή τους θα φτάσει πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

⇒ Διαβάστε αναλυτικά: Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Έρχεται η κακοκαιρία «Αθηνά»

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT