Απόλυση παιδιάτρου με υπουργική παρέμβαση

Απόλυση παιδιάτρου με υπουργική παρέμβαση

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόλυση επικουρικού παιδιάτρου που έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας εις βάρος ανηλίκου προχώρησε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Χρειάστηκε η παρέμβαση του υπουργού Υγείας για να γίνει αυτό, αφού σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε απορριφθεί η σχετική πρόταση του αναπληρωτή διοικητή Δημήτρη Μπάκου, παρά το γεγονός ότι ο γιατρός είχε παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Ειδικότερα, όπως έγινε χθες γνωστό, για την υπόθεση του συγκεκριμένου γιατρού ο υπουργός είχε ζητήσει να ενημερωθεί από τον κ. Μπάκο. Από την ενημέρωση προέκυψε ότι, παρά την παραπομπή του γιατρού με βούλευμα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο.

Σύγκληση του Δ.Σ.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον κ. Μπάκο τη σύγκληση εκ νέου του Δ.Σ. και τη λήψη απόφασης «με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά  απλή καταγγελία αλλά συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα». Το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο γιατρό. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Εχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας εις βάρος ανηλίκου, αλλά παρέμενε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος

Σε αναμονή της δικαστικής απόφασης είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών προκειμένου και ανάλογα με την απόφαση να παραπέμψει τον παιδίατρο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Οπως ανέφερε στην «Κ» η πρόεδρος του ΙΣΠ Αννα Μαστοράκου, η υπόθεση αυτή «έφτασε» στον Σύλλογο πριν από περίπου 2,5 χρόνια, όταν γνωστοποιήθηκε από τις αρμόδιες αρχές η άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του παιδιάτρου, τον οποίο είχε καταγγείλει η σύζυγός του για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε εκδόθηκε διαζύγιο, ενώ σε εξέλιξη είναι η δικαστική διεκδίκηση της κηδεμονίας του παιδιού της οικογενείας. Την καταγγελία της πρώην πλέον συζύγου συνόδευε και οπτικοακουστικό υλικό (video), το οποίο ωστόσο ο Σύλλογος δεν δέχθηκε να δει, καθώς αποτελεί προϊόν παράνομης βιντεοσκόπησης.

Σύμφωνα πάντως με την κ. Μαστοράκου, δεν έχει υποβληθεί καμία άλλη καταγγελία εις βάρος του γιατρού. Ο Σύλλογος ομόφωνα έχει αποφασίσει να θέσει την πειθαρχική δίωξη του παιδιάτρου σε αναμονή, έως την απόφαση του δικαστηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT