Σοκαριστικό δυστύχημα με ποδήλατο στην Τούμπα

Σοκαριστικό δυστύχημα με ποδήλατο στην Τούμπα

Κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού κόπηκε το νήμα της ζωής μιας 40χρονης γυναίκας χθες στη Θεσσαλονίκη.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού κόπηκε το νήμα της ζωής μιας 40χρονης γυναίκας χθες στη Θεσσαλονίκη. Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 8 π.μ., όταν το ποδήλατο που κινούνταν στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου, στην Τούμπα, παρασύρθηκε από το φορτηγό, ο οδηγός του οποίου έστριψε χωρίς να το δει. Το αποτέλεσμα ήταν το δίτροχο να σφηνωθεί κάτω από τις ρόδες. Χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστεί η 40χρονη από τα λάστιχα. Μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών και παρά το ότι οι διασώστες τη διασωλήνωσαν άμεσα, έχασε τη ζωή της.

Η μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Ιορδανίδου παρασύρθηκε από φορτηγό και παγιδεύτηκε κάτω από τις ρόδες του.

Οπως έγινε γνωστό λίγη ώρα μετά το σοκαριστικό τροχαίο, θύμα του δυστυχήματος είναι η μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Ιορδανίδου, η οποία χρησιμοποιούσε ποδήλατο για τις καθημερινές μετακινήσεις από το σπίτι προς τη δουλειά της.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος ερευνώνται από την τροχαία. Το δυστύχημα προκάλεσε σοκ στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα καθώς συνέβη μόλις τρεις ημέρες έπειτα από άλλο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του διανομέας, όταν το δίκυκλό του παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και παραβίασε φωτεινούς σηματοδότες. Πάντως, στον απόηχο του χθεσινού δυστυχήματος, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιούν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους και διέρχονται από την οδό Λαμπράκη, καταγγέλλουν ότι η κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη διέλευση για ποδηλάτες, οι οποίοι αναγκάζονται να βγουν σχεδόν στη μέση του δρόμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT