ΕΣΥ: Στο 100% η πληρότητα κλινών COVID σε πολλά νοσοκομεία

ΕΣΥ: Στο 100% η πληρότητα κλινών COVID σε πολλά νοσοκομεία

Εντείνεται η πίεση που ασκεί η COVID-19 στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, όπου η πληρότητα των κλινών COVID αγγίζει το 100%.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντείνεται η πίεση που ασκεί η COVID-19 στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, όπου η πληρότητα των κλινών COVID αγγίζει το 100%.

Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη διασφαλίσει συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για τη νοσηλεία ασθενών με COVID αλλά και άλλες παθήσεις, ενώ εάν η υψηλή προσέλευση περιστατικών συνεχιστεί, δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε λειτουργικές αλλαγές, με μείωση των τακτικών χειρουργείων προκειμένου να απελευθερωθούν δυνάμεις για τα περιστατικά COVID.

Διαβάστε επίσης 

Κορωνοϊός: Με τεστ παντού οι ανεμβολίαστοι – Τρίτη δόση για εμβολιασμένους

Με τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, το υπουργείο έδωσε κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο ΕΣΥ (250 ευρώ αμοιβή εφημεριακού έργου). «Είμαστε έτοιμοι, εάν χρειαστεί και αυτά τα κίνητρα δεν αποδώσουν, να πάμε και σε άλλες διαδικασίες, που θα έχουν να κάνουν με την υποχρεωτική παρουσία ιατρών στο σύστημα», τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο ίδιος διεμήνυσε ότι το μέτρο της αναστολής καθηκόντων για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί θα συνεχιστεί έως και το τέλος του έτους, οπότε και θα επανεξετασθεί, και πρόσθεσε ότι για τους ανεμβολίαστους επικουρικούς δεν θα υπάρξει ανανέωση των συμβάσεών τους.

Εκτός ΕΣΥ 6.500 επαγγελματίες

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 6.500 επαγγελματίες υγείας έχουν μείνει εκτός ΕΣΥ εδώ και δύο μήνες λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Την έντονη πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία περιγράφουν οι εργαζόμενοι σε αυτά. Οπως ανέφεραν ενδεικτικά χθες, έπειτα από ακόμα μία δύσκολη εφημερία, το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης θύμιζε νοσοκομείο εκστρατείας, αφού δέχθηκε σε ένα 24ωρο 160 περιστατικά με συμπτώματα COVID, έγιναν 35 εισαγωγές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 20 ύποπτων.

Στα όρια των σωματικών αντοχών τους έχουν φτάσει και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του διευθυντή της κλινικής COVID του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος την ώρα που στάθηκε μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες προκειμένου να ενημερώσει για την πανδημία, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και αποχώρησε υποβασταζόμενος από συναδέλφους του. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα και η αδιαθεσία αποδόθηκε στη μεγάλη κόπωση και στις πολλές ώρες συνεχόμενης εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT