Κορωνοϊός: Κρούσματα από σχολικές εκδρομές

Κορωνοϊός: Κρούσματα από σχολικές εκδρομές

Αύξηση κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών, κυρίως τελειοφοίτων λυκείου, που μετέχουν σε πολυήμερες εκδρομές, κατήγγειλε χθες η ΟΛΜΕ.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών, κυρίως τελειοφοίτων λυκείου, που μετέχουν σε πολυήμερες εκδρομές, κατήγγειλε χθες η ΟΛΜΕ. «Οι σχολικές εκδρομές την περίοδο αυτή έφεραν νέα έκρηξη των κρουσμάτων.

Σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως τη δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους 75 μαθητές», ανέφερε η ομοσπονδία, επικρίνοντας την ηγεσία του υπ. Παιδείας για «την αδιάφορη στάση της για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, καθώς δεν πήρε κανένα μέτρο για να προφυλάξει την εκπαιδευτική κοινότητα από την πανδημία κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών».

«Επιμελής έλεγχος»

Υπενθυμίζεται ότι προ περίπου μηνός η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Ζέττα Μακρή, ανέφερε (ΣΚΑΪ) ότι «για όσα παιδιά θα λάβουν μέρος στις σχολικές εκδρομές θα υπάρχει επιμελής έλεγχος, πάντα με διαφοροποίηση εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων».

Η κ. Μακρή τοποθετήθηκε επί του θέματος καθώς υπήρξαν αναφορές γιατρών για το ενδεχόμενο ενδοοικογενειακής διασποράς μετά την επιστροφή των μαθητών.

Χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Νίκος Τζανάκης είχε δηλώσει ότι «σχολεία οργανώνουν πολυήμερες εκδρομές σε περιοχές που είναι στο κόκκινο, όπως στη Θεσσαλονίκη.

Πρέπει το υπουργείο να ξαναδεί το θέμα και να τις μεταθέσει ίσως σε πιο σωστό επιδημιολογικό χρόνο. Δεν μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά στο στόμα του λύκου και να έρθουν πίσω και να έχουμε προβλήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT