Καιρός: Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά, θερμοκρασία έως -5 βαθμούς στη Δ. Μακεδονία

Καιρός: Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά, θερμοκρασία έως -5 βαθμούς στη Δ. Μακεδονία

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγετός εκδηλώθηκε στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με την ελάχιστη θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία να φτάνει τους -5 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς στο Βαρικό Φλώρινας και στη Βλάστη Κοζάνης με -5 βαθμούς Κελσίου, στο Μέτσοβο με -4,7 και στον Βώλακα Νευροκοπίου με -4,5 βαθμούς.

Διαβάστε: Η πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και πρόσκαιρα στη νότια Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, στη Μακεδονία κατά τόπους αυξημένες. Από το απόγευμα και από τα βορειοανατολικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 09 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα θα φθάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT