Τοξικομανής έκανε εμβόλια τρίτων αντί αμοιβής

Τοξικομανής έκανε εμβόλια τρίτων αντί αμοιβής

Ενα πρωτοφανές περιστατικό, με τοξικομανή να δέχεται αντί αμοιβής να κάνει το εμβόλιο της COVID στη θέση άλλου προσώπου, αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Λοιμωδών, στην Αγία Βαρβάρα.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πρωτοφανές περιστατικό, με τοξικομανή να δέχεται αντί αμοιβής να κάνει το εμβόλιο της COVID στη θέση άλλου προσώπου, αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Λοιμωδών, στην Αγία Βαρβάρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 45χρονος ουσιοεξαρτημένος παρουσιάστηκε στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης δηλώνοντας ότι είχε ραντεβού για το εμβόλιο κατά της COVID-19. Στο πλαίσιο της διαδικασίας ταυτοπροσωπίας, όμως, επέδειξε ταυτότητα που αντιστοιχούσε σε 27χρονο νεαρό, με αποτέλεσμα η υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου να καλέσει την αστυνομία.

Στο σημείο πήγαν πράγματι άνδρες της Αμεσης Δράσης, που προσήγαγαν τον 45χρονο στο Τμήμα Ασφαλείας της Αγίας Βαρβάρας.

Μετά τη σύλληψή του, ο 45χρονος ουσιοεξαρτημένος ομολόγησε ότι είχε συμφωνήσει να εισπράξει 25 ευρώ.

Εκεί, εξεταζόμενος ομολόγησε ότι είχε συμφωνήσει να εισπράξει 25 ευρώ για να κάνει το εμβόλιο για λογαριασμό τρίτου προσώπου. Κατέθεσε ακόμη ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τον 27χρονο, καθώς και ότι τον προσέγγισε ένας Ρομά στην Ομόνοια, λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του. Τέλος, φέρεται να κατέθεσε ότι είχε άλλη μία φορά στο πρόσφατο παρελθόν εμβολιαστεί για λογαριασμό τρίτου προσώπου αντί αμοιβής. Συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Χθες το πρωί και ενώ προφανώς είχε αντιληφθεί ότι το σχέδιό του δεν είχε ευοδωθεί, ο 27χρονος παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα και δήλωσε απώλεια της ταυτότητάς του. Συνελήφθη και αυτός με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της διοίκησης και των εργαζομένων στο νοσοκομείο, πλην του 45χρονου το ίδιο κόλπο αποπειράθηκε να κάνει και μια γυναίκα τοξικομανής, χρησιμοποιώντας και αυτή ταυτότητα άλλου προσώπου. Και αυτή έγινε αντιληπτή από τους εργαζομένους, ωστόσο, αντίθετα με τον 45χρονο, κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη. Η αστυνομία ερευνά πόσες φορές τα συγκεκριμένα άτομα εμβολιάστηκαν για λογαριασμό άλλων προσώπων, καθώς και εάν πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβεται κάποιο οργανωμένο κύκλωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT