MyAthensPass: Αναβάθμιση της εφαρμογής για την ελεγχόμενη στάθμευση

MyAthensPass: Αναβάθμιση της εφαρμογής για την ελεγχόμενη στάθμευση

Οι οδηγοί μπορούν να αγοράσουν χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους από το κινητό, ακόμη και αν βρίσκονται μακριά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευκολότερη και προγραμματιζόμενη στάθμευση στην Αθήνα για τους οδηγούς δίνει η εφαρμογή myAthensPass για τη λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης μέσω της εφαρμογής του κινητού. Το myAthensPass, που αναπτύχθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.), δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους οδηγούς να αγοράσουν χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους από το κινητό, ακόμη και αν βρίσκονται μακριά από το Ι.Χ.

Ετσι αν, για παράδειγμα, κάποιος παρκάρει σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης εκτός του ωραρίου λειτουργίας του συστήματος (π.χ. στις 6 π.μ.), μπορεί αυτόματα να ενεργοποιήσει την εφαρμογή για την ώρα έναρξης λειτουργίας. Το ωράριο λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ.-9 μ.μ. και το Σάββατο 9 π.μ.-4 μ.μ.

Η εφαρμογή ενημερώνει επίσης τον οδηγό για τη λήξη του χρόνου στάθμευσης που διαθέτει 10΄ λεπτά πριν, έτσι ώστε, αν θέλει, να ανανεώσει τον χρόνο του άμεσα, μέσα στα προβλεπόμενα όρια επιτρεπόμενης στάθμευσης.

Η αναβάθμιση της εφαρμογής αναμένεται να αυξήσει τη χρήση της. Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Αθηναίων, περισσότεροι από 100.000 οδηγοί χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική κάρτα για αγορά χρόνου στάθμευσης στις 3.500 θέσεις στάθμευσης που διατίθενται. Υπολογίζεται ότι καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερες από 3.000 αγορές χρόνου στάθμευσης με αυτό τον τρόπο.

Για να εγκαταστήσετε το myAthensPass αναζητήστε την εφαρμογή στο Play Store για συσκευές Android (http://bit.ly/googleplayMAP) ή στο App Store για συσκευές iOS (http://bit.ly/appstoreMAP).

Σύμφωνα με τις οδηγίες, μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό και να εισαγάγετε το ποσό που επιθυμείτε στο «πορτοφόλι» της εφαρμογής είτε μέσω πιστωτικής είτε μέσω χρεωστικής κάρτας.

Οταν θελήσετε να αγοράσετε χρόνο στάθμευσης, εντοπίστε τη θέση σας στον χάρτη και επιλέξτε τον χρόνο στάθμευσης και τον αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου σας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT