Συγκροτείται δίκτυο φροντίδας υγείας για την COVID-19

Συγκροτείται δίκτυο φροντίδας υγείας για την COVID-19

Στη δημιουργία δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την COVID-19 προχώρησαν ο Ιατρικός Σύλλoγος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας.

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημιουργία δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την COVID-19 προχώρησαν ο Ιατρικός Σύλλoγος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://isathens.melapus.com η οποία θα τεθεί σε λειτουργία εντός των ημερών, κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση είτε στον θεράποντα ιατρό του ή να ενημερωθεί άμεσα για τους ιατρούς που βρίσκονται στη γειτονιά του και στους οποίους μπορεί να αποταθεί. Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες, στο πλαίσιο της σύμβασής τους, οι δε πιστοποιημένοι ως ιδιώτες ιατροί. Η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα, πέραν της άυλης συνταγογράφησης, βιντεοκλήσης καθώς και ηλεκτρονικής καταβολής της ιατρικής αμοιβής. Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο δίκτυο περισσότεροι από 120 ιατροί από Αθήνα και Πειραιά, με τις ειδικότητες του παθολόγου, πνευμονολόγου, γενικού ιατρού και παιδιάτρου, οι οποίοι αναλαμβάνουν την άμεση και έγκαιρη διερεύνηση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, με βάση τα αναθεωρημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα για τους εξωνοσοκομειακούς ασθενείς και τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Η πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση απέναντι στην πανδημία καθώς αποτελεί το ανάχωμα για να μη συρρέουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία. Η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή παρακολούθηση του ασθενoύς κατά τα πρώτα κρίσιμα στάδια της λοίμωξης είναι καθοριστική για να αποτραπούν οι σοβαρές επιπλοκές. Οι ιατροί του δικτύου θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην άμεση παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με βάση τεκμηριωμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, κατά την παρουσίαση του δικτύου.

Η νέα πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα, πέραν της άυλης συνταγογράφησης, βιντεοκλήσης καθώς και ηλεκτρονικής καταβολής της ιατρικής αμοιβής.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς. Παράλληλα, έκανε νέα έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς μέλη των συλλόγων να συμβάλουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών. Οπως ανέφερε «χρειαζόμαστε βοήθεια για τον επόμενο μήνα στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς», υπενθυμίζοντας ότι οι αμοιβές είναι ικανοποιητικές και η ζήτηση υψηλή. Σημείωσε δε ότι τις επόμενες ημέρες θα απλοποιηθούν και οι διαδικασίες για τη σύναψη των σχετικών συμβάσεων με τους ιδιώτες γιατρούς.

Εν τω μεταξύ, πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης για ασθενείς με COVID-19, στο οποίο θα συμμετέχουν γενικοί γιατροί, παθολόγοι, πνευμονολόγοι και παιδίατροι οι οποίοι θα παρέχουν συμβουλές και υποστήριξη στους ασθενείς για τη διαχείριση της νόσου, υλοποιούν τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Ιατρικούς Συλλόγους. Ο ακριβής χρόνος ενεργοποίησης της πλατφόρμας και ο τρόπος πρόσβασης των ασθενών αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των ημερών από τους αρμόδιους φορείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT