Κάνοντας τη διαφορά στις ζωές συνανθρώπων μας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
κάνοντας-τη-διαφορά-στις-ζωές-συνανθρ-561669718

Κάνοντας τη διαφορά στις ζωές συνανθρώπων μας

Δωρεές ενός εκατομμυρίου ευρώ της ΑΒ Βασιλόπουλος σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα κατά του υποσιτισμού και της φτώχειας.

Υπολογίζεται ότι ένας στους εννέα ανθρώπους στον κόσμο υποσιτίζεται και κατά συνέπεια, ένα στα τέσσερα παιδιά παγκοσμίως παρουσιάζει καθυστερημένη ανάπτυξη. Ακόμη κι αν το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου, δεν σημαίνει ότι δεν φτάνει και στη δική μας πόρτα. Στην Ελλάδα, η επισιτιστική ανασφάλεια ταλαιπωρεί και μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού, καθώς και οικογένειες οι οποίες έπειτα από την πολυετή οικονομική κρίση και τα δεινά της ήρθαν αντιμέτωπες και με τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Κάνοντας τη διαφορά στις ζωές συνανθρώπων μας-1

Υπάρχουν πρωτοβουλίες καλού σκοπού και οργανισμοί στην Ελλάδα που προσπαθούν να περιορίσουν αυτό το φαινόμενο και να σταθούν στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Χρειάζονται όμως την υποστήριξη και την ενίσχυση ιδιωτών και επιχειρήσεων για να επιτελέσουν το σημαντικό τους έργο.

Κάνοντας τη διαφορά στις ζωές συνανθρώπων μας-2

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΒ Βασιλόπουλος, ως αρωγός αυτών των προσπαθειών, διέθεσε μέσα στο 2021 ένα εκατομμύριο ευρώ σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας και τη στήριξη ευάλωτων ομάδων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Με αυτόν τον τρόπο, ενίσχυσε το έργο περισσότερων από 140 οργανισμών στη χώρα μας. Πώς;

Κάνοντας τη διαφορά στις ζωές συνανθρώπων μας-3

Ενδεικτικά, και μέσω αυτής της στήριξης, το Μπορούμε θα είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερες από ένα εκατομμύριο μερίδες τροφίμων σε δεκάδες κοινωφελείς φορείς στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα στηρίξει 3.400 οικογένειες σε 50 δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, με την ενίσχυση της ΑΒ, η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας θα εξοπλιστεί με επαγγελματικά ψυγεία και θα συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις της. Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων η ΑΒ Βασιλόπουλος προσέφερε 42,5 τόνους από προϊόντα πρώτης ανάγκης και εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία έδωσαν τη δυνατότητα στην Τράπεζα Τροφίμων Ελλάδος να στηρίξει καλύτερα τους ανθρώπους που απευθύνονται σε αυτήν για τις επισιτιστικές τους ανάγκες.

Κάνοντας τη διαφορά στις ζωές συνανθρώπων μας-4

Ακόμη, με την αρωγή της ΑΒ Βασιλόπουλος θα έχουν τη δυνατότητα καλύτερων συνθηκών νοσηλείας τα – κατά μέσο όρο – 2.000 παιδιά που περιθάλπονται στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η εταιρεία κατάφερε να αγγίξει τις ζωές 6.500 μαθητών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσφέροντας καθημερινά ένα υγιεινό γεύμα σε παιδιά μέσω του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis, και ταυτόχρονα στηρίζοντας εκπαιδευτικές δράσεις γύρω από την υγιεινή διατροφή. Η ΕΛΕΠΑΠ θα μπορέσει να στηρίξει 1.700 θεραπείες αποκατάστασης παιδιών και να εξασφαλίσει βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειές τους.

Η δημιουργία ισχυρών διαχρονικών δεσμών με οργανώσεις, φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς και η στήριξη πρωτοβουλιών που έχουν απτά αποτελέσματα στις ζωές των συνανθρώπων μας αποτελούν δέσμευση της ΑΒ Βασιλόπουλος. «Αντιλαμβανόμαστε τις διαφορετικές ανάγκες της κοινωνίας μας και ανταποκρινόμαστε άμεσα, με μια προσέγγιση αξιακή, βαθιά ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική και πάντα με πράξεις φροντίδας που στοχεύουν στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας», επισημαίνει η υπεύθυνη εταιρικής υπευθυνότητας και εταιρικής επικοινωνίας της ΑΒ Βασιλόπουλος, Αλεξία Μαχαίρα. «Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT