Αναζήτηση ευθυνών για κλείσιμο της Αττικής Οδού

Αναζήτηση ευθυνών για κλείσιμο της Αττικής Οδού

Να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία «Αττική Οδό» για το κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου χθες το πρωί, ζήτησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία «Αττική Οδό» για το κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου χθες το πρωί, ζήτησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Για το χάος που επικράτησε στην κομβική οδική αρτηρία και την πολύωρη ταλαιπωρία των οδηγών, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για αναζήτηση ευθυνών για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών Από την πλευρά της, η «Αττική Οδός» απαντά ότι δεν εισακούσθηκε αίτημά της να μην επιτραπεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που αποφασίστηκε το μεσημέρι και αφού ο δρόμος παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα.

Χθες η κίνηση στην Αττική Οδό διεξαγόταν για ώρες με πολλά προβλήματα και μεγάλες αναμονές, ενώ ανά διαστήματα μεγάλα τμήματα του δρόμου «έκλειναν», καθώς το παραμικρό ατύχημα αρκούσε για να προκληθούν μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων. Το κύριο πρόβλημα φαίνεται να ήταν ότι η ξαφνική χιονόπτωση «βρήκε» χιλιάδες οδηγούς και βαριά φορτηγά μέσα στον αυτοκινητόδρομο, χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία. Σύμφωνα πάντα με την «Αττική Οδό», από τις 8 έως τις 10 το πρωί εισήλθαν στον αυτοκινητόδρομο 30.000 οχήματα, μόλις 20-30% λιγότερα από ό,τι άλλες ημέρες.

Οπως αναφέρει η εταιρεία, πολλά από τα προβλήματα προκλήθηκαν «εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές. (…)

Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα “δίπλωσαν” νταλίκες, οι οποίες είχαν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά δεν μπορούν να περάσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα».

Οι εξηγήσεις της «Αττικής Οδού», όμως, ήταν ανεπαρκείς, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Στυλιανίδη.

Σε ενημέρωση προχθές το απόγευμα, υπογράμμισε ότι οι υπεύθυνοι της «Αττικής Οδού» απέτυχαν να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό, παρότι σε δύο συσκέψεις προχθές τον είχαν διαβεβαιώσει ότι η ετοιμότητα της εταιρείας ήταν τέτοια που δεν θα προκαλούνταν προβλήματα. Ζήτησε δε να υπάρξει αναζήτηση ευθυνών από την πολιτεία. Πηγές της εταιρείας υποστήριζαν χθες ότι είχε ζητηθεί να μην επιτραπεί η είσοδος φορτηγών μέσα στην Αττική Οδό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Η απαγόρευση εκδόθηκε μετά τις 2 μ.μ., όταν τα προβλήματα ήταν πλέον μεγάλα.

Προβλήματα μικρότερης έκτασης παρουσιάστηκαν και στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους.

Στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Μαρτίνου, τέσσερις νταλίκες «δίπλωσαν», καθώς οι οδηγοί τους αψήφησαν το απαγορευτικό της Τροχαίας και εισήλθαν από μη ελεγχόμενο κόμβο στον δρόμο.

Χθες βράδυ ανακοινώθηκε διακοπή κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της λεωφόρου Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT