Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα εξαιτίας της κακοκαιρίας

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα εξαιτίας της κακοκαιρίας

Σχεδόν αδύνατες ήταν χθες οι μετακινήσεις σε όλο το λεκανοπέδιο εξαιτίας των έντονων για τα δεδομένα της Αττικής καιρικών φαινομένων. Η έντονη χιονόπτωση και ο ισχυρός παγετός προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση στους δρόμους.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν αδύνατες ήταν χθες οι μετακινήσεις σε όλο το λεκανοπέδιο εξαιτίας των έντονων για τα δεδομένα της Αττικής καιρικών φαινομένων. Η έντονη χιονόπτωση και ο ισχυρός παγετός προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση στους δρόμους. Οι μετακινήσεις με Ι.Χ., με τα μικροατυχήματα να σημειώνονται συστηματικά, προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Σημαντικές δυσκολίες υπήρξαν και στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν μπορούσαν να κινηθούν σε τμήμα του δικτύου τους λόγω παγετού και χιονιού στους δρόμους, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς. Τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφηκαν στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και στο τραμ, καθώς και τα δύο μέσα κινούνται σε ανοιχτό δίκτυο, ενώ από το μεσημέρι και μετά η πρωτεύουσα έμεινε χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ.

Από χθες το πρωί διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών του μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονταν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον προαστιακό σιδηρόδρομο για να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους. Ταυτόχρονα, έως τη μία το μεσημέρι τα δρομολόγια του τραμ τερμάτιζαν στη στάση «Λ. Βουλιαγμένης» λόγω έντονης ολισθηρότητας. Από το μεσημέρι και μετά αποκαταστάθηκε η πλήρης κυκλοφορία του τραμ. Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στα δρομολόγια της γραμμής 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου είναι υπέργειο. Ειδικότερα, η κίνηση διεξαγόταν μεταξύ Πειραιά και σταθμού «Ειρήνη», ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας εκτελούνταν εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά με στόχο την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων.

Από χθες το πρωί διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών του μετρό από και προς το αεροδρόμιο.

Εως το μεσημέρι οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούνταν από τα αμαξοστάσια Λιοσίων και Ανθούσας δεν πραγματοποιούνταν. Περίπου στις 3 το μεσημέρι οι ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) προχώρησαν σε απόσυρση του συνόλου του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όσα κινούνταν στην πόλη θα μπορούσαν να φθάσουν στα αμαξοστάσια. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προέβη σε αναστολή όλων των απογευματινών δρομολογίων του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Κάντζα. Παράλληλα ακυρώθηκαν τα χθεσινά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1546, 1551, 1554, 1559 στο τμήμα Aθήνα – Xαλκίδα και τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2230, 2231, 2238, 2239, 2246, 2247 στο τμήμα Αεροδρόμιο – A. Λιόσια. Λόγω υψηλής συγκέντρωσης χιονιού στις γραμμές του ΟΣΕ η αμαξοστοιχία 54 αντιμετώπισε πρόβλημα κοντά στη Λειβαδιά. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε σε δρομολόγηση νέας μηχανής προκειμένου να ολοκληρωθεί το δρομολόγιο. Ανοιχτό παρέμεινε χθες το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας εκτελούνταν εργασίες εκχιονισμού στις πίστες και αποπαγοποιήσεις στα αεροσκάφη. Ωστόσο, ακυρώθηκε σημαντικός αριθμός πτήσεων κυρίως λόγω προβλημάτων στα αεροδρόμια προορισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT