Κακοκαιρία Ελπίδα: Απροσπέλαστα στενά, εγκλωβισμένοι κάτοικοι

Κακοκαιρία Ελπίδα: Απροσπέλαστα στενά, εγκλωβισμένοι κάτοικοι

Το στοίχημα των ανοικτών κεντρικών αρτηριών της πόλης χάθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι πτώσεις δένδρων και τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα δημιούργησαν περισσότερες δυσκολίες στον καθαρισμό από το πυκνό χιόνι.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το στοίχημα των ανοικτών κεντρικών αρτηριών της πόλης χάθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι πτώσεις δένδρων και τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα δημιούργησαν περισσότερες δυσκολίες στον καθαρισμό από το πυκνό χιόνι. Την ίδια στιγμή, τα περισσότερα στενά στις γειτονιές δεν ήταν προσπελάσιμα από αυτοκίνητα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τις δημοτικές αρχές να περιμένουν απλώς να λιώσει το χιόνι.  

Χαρακτηριστικά, σε ένα μεγάλο μέρος της λεωφόρου Μεσογείων είχαν εγκαταλειφθεί πολλά αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να λειτουργεί μία μόνο λωρίδα χθες για πολλές ώρες. Και η λεωφόρος Κατεχάκη «έκλεισε» χθες πολλές φορές λόγω της χιονόπτωσης και των αυτοκινήτων που δεν μπορούσαν να περάσουν. Τέσσερα τεράστια δένδρα, τα οποία έπεσαν το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, ήταν η αιτία να κλείσει η οδός Παπανικολή στο Χαλάνδρι στο καθοδικό ρεύμα από την πλατεία Κέννεντυ μέχρι το ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως. Παρότι ο δρόμος ανήκει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Αττικής –την οποία ο δήμος ειδοποίησε πολλές φορές–, τελικά αργά χθες το απόγευμα μηχανήματα του δήμου αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

Μεγάλα προβλήματα και χθες σε κεντρικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου.

Καθώς τα δένδρα είχαν πέσει στα σύρματα του τρόλεϊ, τα συνεργεία έπρεπε να περιμένουν να κοπεί η παροχή ρεύματος οπότε οι εργασίες ξεκίνησαν 24 ώρες μετά την πτώση. «Στη σύσκεψη που κάναμε τη Δευτέρα το απόγευμα η Περιφέρεια Αττικής μάς είπε ότι θα μας υποστηρίξει σε ό,τι χρειαστούμε. Ομως από τότε σε κανένα δρόμο στον δήμο μας δεν έδρασε η Περιφέρεια», λέει ο δήμαρχος Συμεών Ρούσσος. Τα μηχανήματα του δήμου πήγαν στη λεωφόρο Πεντέλης, στη Δουκίσσης Πλακεντίας και στην Εθνικής Αντιστάσεως, ανεξάρτητα αν επρόκειτο για δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας. «Ας μη γελιόμαστε, δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός κανενός δήμου, καμιάς Περιφέρειας εδώ στην Ελλάδα που να μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να κρατήσει όλους τους δρόμους ανοικτούς. Καλύτερα λοιπόν να κρατάς μικρό καλάθι και να μην καλλιεργείς προσδοκίες στους πολίτες που δεν μπορείς να εκπληρώσεις», επισημαίνει ο κ. Ρούσσος. «Εχουμε τρία μηχανήματα, πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες», καταλήγει.   

Οικογένεια στην Αγία Παρασκευή (τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) ήταν από χθες εγκλωβισμένη –όπως και οι άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας– στο σπίτι της σε απόσταση 20 μέτρων από τη Μεσογείων, καθώς η είσοδος είχε κλείσει εξαιτίας της πτώσης μεγάλου δένδρου. Στο μεταξύ, για αρκετές ώρες δεν είχαν ούτε ηλεκτρικό με αποτέλεσμα σιγά σιγά να χάσουν και τη δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Παρά τις εκκλήσεις τους, ούτε ο δήμος ούτε κανένας άλλος προσέτρεξε σε βοήθεια. Τελικά άνοιξαν το συρματόπλεγμα της διπλανής πολυκατοικίας με τανάλια και πήδηξαν στους γείτονες. «Και εδώ δεν έχει ρεύμα αλλά τουλάχιστον δεν είμαστε εγκλωβισμένοι», είπαν στην «Κ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT