Σύλληψη στη Χαλκιδική: Το πλούσιο ποινικό παρελθόν του 65χρονου Ρουμάνου

Σύλληψη στη Χαλκιδική: Το πλούσιο ποινικό παρελθόν του 65χρονου Ρουμάνου

Ο άνδρας είχε μισθώσει ένα σπίτι μέσω της πλατφόρμας Airbnb, ενώ υπήρχαν πληροφορίες πως ετοιμαζόταν να διαφύγει στις ΗΠΑ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός 65χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ρουμάνικων Αρχών, προχώρησαν το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκιδική.

Ο άνδρας συνελήφθη για ανθρωποκτονία και για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ για τον εντοπισμό του συστάθηκε Ειδική Ομάδα Έρευνας του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο άνδρας είχε μισθώσει ένα σπίτι μέσω της πλατφόρμας Airbnb, ενώ υπήρχαν πληροφορίες πως ετοιμαζόταν να διαφύγει στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Kathimerini.gr, το ποινικό παρελθόν του συλληφθέντα είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο 65χρονος φέρεται να είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας από τη Ρουμανία, πρώην ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας, ο οποίος αναζητούνταν από τις Αρχές της χώρας του για παράβαση του νόμου περί όπλων (σσ. είχε πυροβολήσει τα ελαστικά του αυτοκινήτου του). Για την πράξη του αυτή, σε συνδυασμό με παλαιότερα αδικήματα για τα οποία είχε κατηγορηθεί και είχε αφεθεί με αναστολή, καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και δύο μηνών.

Η ποινή του ωστόσο δεν εκτελέστηκε ποτέ καθώς διέφυγε από τη χώρα του και ήρθε στη Ελλάδα. Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, ο 65χρονος είχε εμπλακεί κατά το παρελθόν σε υπόθεση ανθρωποκτονίας αλλά και σε υποθέσεις όπλων και εκρηκτικών, όμως είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή το 2018. Σύμφωνα μάλιστα με τα ίδια μέσα, το 2019 είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να αλλάξει την εμφάνισή του και να μην αναγνωρίζεται.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT