Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2) ήρθε στη δημοσιότητα. 

Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης την ώρα που αφήνει τα γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας, βάζει φωτιά και αποχωρεί. Δευτερόλεπτα μετά γίνεται η έκρηξη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καμπουράκης είπε πως το άτομο αυτό φορούσε κουκούλα και μάσκα στο πρόσωπο, ωστόσο η κάμερα έχει καταγράψει κάποια χαρακτηριστικά του. «Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα μπαμ. Βγήκα έξω είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει» ανέφερε.

Όλα τα στοιχεία και το βίντεο από τις κάμερες έχουν δοθεί στην αστυνομία για μελέτη. Ο Δημήτρης Καμπουράκης ανέφερε επίσης πως δεχόταν απειλές, κάτι το οποίο είχε αναφέρει και του είχε προταθεί να έχει αστυνομική προστασία, κάτι που ωστόσο είχε αρνηθεί.

Επίθεση και έξω από την οικία του Β. Ντούμα

Την ίδια περίπου ώρα με την έκρηξη στο σπίτι του γνωστού δημοσιογράφου, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια και στην είσοδο του σπιτιού του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα γκαζάκια ήταν με κροτίδες και από την έκρηξη έσπασε τζάμι της εισόδου, ενώ -όπως τονίζεται- ευτυχώς που η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα ΙΧ που βρίσκονταν στην πύλωτη.

Σε δήλωσή του στο Kathimerini.gr, ο κ. Ντούμας τόνισε: «Το συμβάν είναι αντίδραση στις απόψεις μου, οι οποίες εκφράζονται δημοκρατικά. Ο αντίλογος δεν μπορεί να είναι με φωτιά και κίνδυνο ζωής».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT