«Ήταν θύμα φονικής ενέδρας»: Η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Άρη για τη δολοφονία του 19χρονου

«Ήταν θύμα φονικής ενέδρας»: Η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Άρη για τη δολοφονία του 19χρονου

Ο επίσημος σύνδεσμος Super 3 με ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι ο 19χρονος δολοφονήθηκε σε ενέδρα που στήθηκε στο στενό του σπιτιού του και δεν συμμετείχε σε καμία συμπλοκή οπαδών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάρτηση μέσω της οποίας αναφέρονται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη έκαναν οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη, τονίζοντας πως ο νεαρός «δεν έπεσε θύμα οπαδικής βίας», αλλά ήταν φονική ενέδρα. Ο επίσημος σύνδεσμος Super 3 με ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι ο 19χρονος δολοφονήθηκε σε ενέδρα που στήθηκε στο στενό του σπιτιού του και δεν συμμετείχε σε καμία συμπλοκή οπαδών.

Σε ανάρτηση του συνδέσμου αναφέρεται ότι ο φίλαθλος του Αρη «δεν δολοφονήθηκε σε “συμπλοκές οπαδών” όπως αναπαράχθηκε τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν», αλλά «έπινε καφέ και του στήθηκε φονική ενέδρα». 

«Δεν συμμετείχε σε καμία “συμπλοκή οπαδών”. Καθόταν στο στενό του σπιτιού του και έκανε πλάκα με δύο συνομηλίκους του (…) χθες στο Χαριλάου δεν είχαμε καμία “συμπλοκή οπαδών” αλλά μία τυφλή δολοφονική ενέδρα. Μην το γενικεύετε και μην το ονομάζετε οπαδική αντιπαλότητα, γιατί και η οπαδική αντιπαλότητα έχει κανόνες. Είναι ένα μόρφωμα, ένα παρακράτος που συντηρείται με ποικίλους τρόπους χρόνια τώρα (…) ο μικρός δεν ήταν ένας αλήτης που συμμετείχε σε συμπλοκή, ήταν ένα μικρό παιδί που άραζε στη γειτονιά του», τονίζουν και προσθέτουν: «Αυτή την κατάσταση μην τη βαφτίζετε οπαδική βία». Για τη δολοφονία του 19χρονου ανακοίνωσε εξέδωσε και ο ερασιτέχνης ΑΡΗΣ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ακόμα ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από μία παρέα δολοφόνων, οι οποίοι εδώ και χρόνια κυκλοφορούν και δρουν ανενόχλητοι στη Θεσσαλονίκη. Έκανε, βλέπετε, το “λάθος” να υποστηρίζει τον ΑΡΗ και να βρίσκεται με τους φίλους του στη γειτονιά τους… Η δεύτερη δολοφονία σε διάστημα δύο χρόνων (…) δεν προκαλεί, πλέον, οργή. Το ποτήρι της οργής έχει ήδη ξεχειλίσει. Η δεύτερη δολοφονία μέσα σε δύο χρόνια θέτει, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, όλους τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζουμε να λέμε “ας ελπίσουμε αυτό να είναι το τελευταίο θύμα”. Με την ελπίδα, όμως, δε γίνεται τίποτα. Πράξεις περιμένουμε. Για να κλείσει αυτός ο κύκλος του αίματος και να σταματήσουμε να θρηνούμε τον χαμό νέων ανθρώπων». 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT