Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο

7' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου Άλκη, ο οποίος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Το δολοφονικό όπλο εντοπίστηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Τουλάχιστον 10 άτομα στην αιματηρή επίθεση

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ήδη έχει στα χέρια της καταθέσεις από μάρτυρες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο-1

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Συγκλονισμένη είναι η Θεσσαλονίκη από τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι κατά νεαρών που είχε ως κατάληξη τον τραγικό θάνατο ενός 19χρονου και τον τραυματισμό ακόμα δύο φίλων του.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές, η επίθεση έγινε για οπαδικούς λόγους αργά το βράδυ προς ξημερώματα Τρίτης, ενώ για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένα άτομο.

Το φονικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεοδ. Γαζή και Ν. Πλαστήρα, κοντά στο γήπεδο του Άρη, όπου οι τρεις νεαροί κινούνταν με τα πόδια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα τούς πλησίασαν και τους επιτέθηκαν, ενώ πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι της επίθεσης προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία μεταξύ του δράστη ή των δραστών και των θυμάτων.

Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 το βράδυ της Δευτέρας καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία ανέφερε στον ιστότοπο Voria.gr ότι περίπου στη 1.00 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο». Μια ακόμη γυναίκα που μένει σε παρακείμενη πολυκατοικία σημείωσε στο ίδιο τοπικό μέσο ότι μετά τις 12.30 άκουσε φωνές.

«Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “που είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

Ακόμα ένας κάτοικος που μένει στην πολυκατοικία στα σκαλιά της οποίας συνέβη το τραγικό συμβάν αναφέρει πως μετά τις 11.30 άρχισε να ακούει μια έντονη φασαρία, σπασίματα και φωνές. «Δεν βγήκα στο μπαλκόνι παρά το γεγονός ότι μένω ακριβώς από πάνω γιατί φοβήθηκα, από τις φωνές κατάλαβα ότι ήταν περίπου δέκα άτομα, με την όλη φασαρία να διαρκεί περίπου μέχρι τις 12.30, μετά από το θυροτηλέφωνο κατάλαβα ότι ένας είχε μείνει πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Νωρίτερα είχα ακούσει και ένα αυτοκίνητο να σταματά επί της Πλαστήρα και ένα άτομο να φωνάζει “μπείτε μέσα”. Αμέσως μετά όπως λέει ήρθαν η αστυνομία και το ΕΚΑΒ».

Άλλος μάρτυρας λέει στο thesstoday.gr: «Μετά τις 12.30, μια παρά άκουσα φωνές και βρισιές. Βλέπω ότι παίρνουν ένα σκαμπό από το μαγαζί που είναι στη γωνία και βαράνε ένα αυτοκίνητο. Το κλώτσαγαν. Και έφυγε ένα άσπρο αυτοκίνητο από τα φανάρια τέρμα δεξιά. Φύγανε μετά έξι άτομα από κάτω. Ήρθε και μια κλούβα της αστυνομίας. Μέχρι τη μια και κάτι γινόταν ένας πανικός».

Οπαδικά επεισόδια και 19 προσαγωγές στη Νεάπολη

Επεισόδια με οπαδούς του ΠΑΟΚ ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής (30 Ιανουαρίου) στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, μετά την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδέσμου τους.

Οι χούλιγκανς πέταξαν καρέκλες και αντικείμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Η αστυνομία προχώρησε σε 19 προσαγωγές, ωστόσο, καμία δεν μετατράπηκε σε σύλληψη.

Το βίντεο της σύγκρουσης κυκλοφόρησε ευρέως σε γκρουπ χούλιγκανς στα social media.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο-2
Caption από βίντεο που κυκλοφόρησε στο Instagram

Έντονες αντιδράσεις

Η ΠΑΕ Άρης εκφράζει την θλίψη της και «περιμένει από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της χθεσινής δολοφονικής ενέργειας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Περάσανε μόλις δύο χρόνια από την δολοφονία του Τόσκο Μποζατζίσκι.

Τα δάκρυα δεν έχουν στεγνώσει ακόμη…

Θέλαμε να πιστεύουμε, ελπίζαμε, ότι ο κύκλος της τυφλής οπαδικής βίας θα έκλεινε με τη δολοφονία του Βούλγαρου φιλάθλου μας, που έκανε το… λάθος να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να δει το ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ. Δυστυχώς…

Τα ξημερώματα, κάποιοι στυγνοί δολοφόνοι διάλεξαν να κόψουν το νήμα της ζωής σε ένα παιδί 19 χρόνων επειδή ήταν φίλαθλος του ΑΡΗ. Ασύλληπτο! Δεν το χωράει ο νους μας! Επειδή ήταν φίλαθλος του ΑΡΗ, κάποιοι στυγνοί δολοφόνοι αποφάσισαν να του αφαιρέσουν τη ζωή. Θεέ μου, γιατί; Θεέ μου που πάμε;

Και μαζί με το 19χρονο παιδί, που τους εκλιπαρούσε «σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο» (ραγίζει η καρδιά μας…), μέχρι να ξεψυχήσει, έστειλαν άλλα δύο παιδιά στο νοσοκομείο. Τον Άγγελο και τον Δημήτρη. Ευτυχώς τα δύο παιδιά ζούνε. Θα τους δει ξανά η μάνα τους, ο πατέρας τους, η οικογένειά τους…

Στην μάνα του 19χρονου Αλκιβιάδη που χάθηκε, όμως, στον πατέρα του, στην οικογένειά του, τι θα πούνε οι δολοφόνοι; Τι θα πούμε όλοι εμείς; Ως κοινωνία;

Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν επρόκειτο για «οπαδική συμπλοκή», όπως κάποιοι τεχνηέντως επιχειρούν να περιγράψουν το περιστατικό. Πιθανώς για να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους. Πρόκειται ξεκάθαρα για ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία. Τρία… αμούστακα παιδιά περπατούσαν σε στενό της Χαριλάου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δίπλα στο γήπεδο, κι εμφανίζεται ένα λευκό ΙΧ (σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες).

«Γ@@@μ@ τον Αρη, ρε μ@@@» φώναξε ένας επιβάτης του λευκού ΙΧ, ο οποίος στη συνέχεια κατέβηκε και με ένα δρεπάνι (!!!) αφαίρεσε τη ζωή του 19χρονου Αλκιβιάδη, τραυματίζοντας σοβαρά τα άλλα δύο παιδιά της παρέας.

Καμία… «οπαδική συμπλοκή». Ξεκάθαρη ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Ως εδώ και μη παρέκει. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Ήρθε η ώρα που η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με την Ελληνική Δικαιοσύνη, πρέπει να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτόν τον κύκλο αίματος. Φτάσαμε στο σημείο «μηδέν».

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ περιμένει από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της χθεσινής δολοφονικής ενέργειας.

Από την Ελληνική Δικαιοσύνη αναμένουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Χωρίς άλλες «εκπτώσεις» και «συμψηφισμούς». Δεν πάει άλλο…

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη θλίψη της για την δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου μας. Στην οικογένεια του άτυχου παιδιού ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο. Όλη η οικογένεια του Συλλόγου είμαστε μια αγκαλιά δίπλα τους».

Ως ένδειξη πένθους, οι «κίτρινοι» άλλαξαν την εικόνα τους στα social media που διατηρούν και πλέον η φωτογραφία προφίλ είναι το σήμα της ΠΑΕ στα μαύρα.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο-3

Ανάρτηση μέσω της οποίας αναφέρονται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη έκαναν οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη, τονίζοντας πως ο νεαρός «δεν έπεσε θύμα οπαδικής βίας», αλλά ήταν φονική ενέδρα.

Ο επίσημος σύνδεσμος Super 3 με ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι ο 19χρονος δολοφονήθηκε σε ενέδρα που στήθηκε στο στενό του σπιτιού του και δεν συμμετείχε σε καμία συμπλοκή οπαδών.

Σε ανάρτηση του συνδέσμου αναφέρεται ότι ο φίλαθλος του Αρη «δεν δολοφονήθηκε σε “συμπλοκές οπαδών” όπως αναπαράχθηκε τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν», αλλά «έπινε καφέ και του στήθηκε φονική ενέδρα». 

«Δεν συμμετείχε σε καμία “συμπλοκή οπαδών”. Καθόταν στο στενό του σπιτιού του και έκανε πλάκα με δύο συνομηλίκους του (…) χθες στο Χαριλάου δεν είχαμε καμία “συμπλοκή οπαδών” αλλά μία τυφλή δολοφονική ενέδρα. Μην το γενικεύετε και μην το ονομάζετε οπαδική αντιπαλότητα, γιατί και η οπαδική αντιπαλότητα έχει κανόνες. Είναι ένα μόρφωμα, ένα παρακράτος που συντηρείται με ποικίλους τρόπους χρόνια τώρα (…) ο μικρός δεν ήταν ένας αλήτης που συμμετείχε σε συμπλοκή, ήταν ένα μικρό παιδί που άραζε στη γειτονιά του», τονίζουν και προσθέτουν: «Αυτή την κατάσταση μην τη βαφτίζετε οπαδική βία». Για τη δολοφονία του 19χρονου ανακοίνωσε εξέδωσε και ο ερασιτέχνης ΑΡΗΣ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ακόμα ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από μία παρέα δολοφόνων, οι οποίοι εδώ και χρόνια κυκλοφορούν και δρουν ανενόχλητοι στη Θεσσαλονίκη. Έκανε, βλέπετε, το “λάθος” να υποστηρίζει τον ΑΡΗ και να βρίσκεται με τους φίλους του στη γειτονιά τους… Η δεύτερη δολοφονία σε διάστημα δύο χρόνων (…) δεν προκαλεί, πλέον, οργή. Το ποτήρι της οργής έχει ήδη ξεχειλίσει. Η δεύτερη δολοφονία μέσα σε δύο χρόνια θέτει, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, όλους τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζουμε να λέμε “ας ελπίσουμε αυτό να είναι το τελευταίο θύμα”. Με την ελπίδα, όμως, δε γίνεται τίποτα. Πράξεις περιμένουμε. Για να κλείσει αυτός ο κύκλος του αίματος και να σταματήσουμε να θρηνούμε τον χαμό νέων ανθρώπων». 

Ανακοίνωση ΠΑΟΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΟΚ: «Σύσσωμοι, ο ΑΣ, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του οπαδού του Άρη και πάγια αποστρέφονται κάθε μορφή βίας. Η κοινωνία, η πόλη μας και η χώρα δεν μπορούν να ανεχθούν θανάτους νέων ανθρώπων με πρόσχημα τις οπαδικές προτιμήσεις. Ως ένας Σύλλογος που πενθεί για τραγικούς θανάτους νέων ανθρώπων, θρηνούμε κάθε αντίστοιχη απώλεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Α.Σ. ΠΑΟΚ
ΠΑΕ ΠΑΟΚ
ΚΑΕ ΠΑΟΚ».

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο-4

Ανακοίνωση Ηρακλή

Δίπλα στην οικογένεια του Άρη και του 19χρονου φιλάθλου του που έχασε τη ζωή του μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους, στέκεται ο Ηρακλής με μια ξεχωριστή κίνηση.

Συγκεκριμένα, το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή χρωμάτισε το σήμα της ομάδας προσωρινά σε κίτρινο με μαύρο φόντο, τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού φιλάθλου και στέλνοντας μήνυμα κατά της οπαδικής βίας. «ΝοMore» (σ.σ. όχι άλλο πια) είναι η λέξη που συνοδεύει σε μορφή hashtag την «κυανόλευκη» ανάρτηση.

Τι λέει ο παππούς του ενός τραυματία  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT