Κορωνοϊός: Πτώση στις διασωληνώσεις,106 νέοι θάνατοι

Κορωνοϊός: Πτώση στις διασωληνώσεις,106 νέοι θάνατοι

Σταθερά πάνω από 100 ασθενείς με COVID-19 χάνουν τη ζωή τους σε ημερήσια βάση, κατά μέσον όρο, τις τελευταίες τουλάχιστον δέκα ημέρες στη χώρα μας, με τη συγκεκριμένη περίοδο της πανδημίας να είναι η πλέον «φονική» για την Ελλάδα.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερά πάνω από 100 ασθενείς με COVID-19 χάνουν τη ζωή τους σε ημερήσια βάση, κατά μέσον όρο, τις τελευταίες τουλάχιστον δέκα ημέρες στη χώρα μας, με τη συγκεκριμένη περίοδο της πανδημίας να είναι η πλέον «φονική» για την Ελλάδα. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 106 νέους θανάτους ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί 23.721 θάνατοι. Περίπου επτά στους δέκα θανάτους που δηλώθηκαν χθες αφορούσαν άτομα 80 ετών και άνω. Ο αριθμός των νέων διαγνώσεων ήταν 18.825 (σε σύνολο 311.547 τεστ, ήτοι ποσοστό θετικότητας 6%), εκ των οποίων 5.189 εντοπίστηκαν στην Αττική, 2.241 στη Θεσσαλονίκη και 1.527 στην Κρήτη. Υψηλός σε αναλογία πληθυσμού αριθμός διαγνώσεων καταγράφηκε χθες στη Μύκονο, στην Κω, στην Κέρκυρα και στις Περιφερειακές Ενότητες Εβρου και Ροδόπης.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν χθες το μεσημέρι 561 (έναντι 563 προχθές), ενώ οι νέες εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία αυξήθηκαν στις 521, έναντι 454 προχθές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα κλείνει η ψαλίδα μεταξύ των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία και των εξιτηρίων που εκδίδονται λόγω ίασης, γεγονός που οδηγεί σε σταδιακή μείωση της πίεσης στο ΕΣΥ. Την περασμένη εβδομάδα, οι εισαγωγές ήταν 3.029 και τα εξιτήρια 2.678. Ο λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1,1 έναντι 1,16 μία εβδομάδα πριν, 1,22 τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και 1,6 την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2022.  

Σταθερός παρέμεινε την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των παιδιών σχολικής ηλικίας που νόσησαν σε σχέση με το σύνολο των κρουσμάτων. Ειδικότερα, θετικά στον SARS-CoV-2 βρέθηκαν 40.843 παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών, αριθμός που αποτελεί το 32% του συνόλου των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν την ίδια περίοδο.

Σαράντα χιλιάδες νέα ραντεβού για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών ανοίγουν από αύριο στην Αττική. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, «με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των εμβολιασμών των παιδιών στην Αττική, προστίθενται νέες εμβολιαστικές γραμμές στα mega εμβολιαστικά Κέντρα “Προμηθέας” και Περιστερίου. Με αυτήν την παρέμβαση θα ανοίξουν 40.000 νέα ραντεβού για τον Φεβρουάριο. Τα νέα ραντεβού θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, οπότε και παρακαλούνται οι γονείς να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr για να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT