Βίντεο από τη δράση της σπείρας που «άδειαζε» σπίτια σε Αττική και Κορινθία

Βίντεο από τη δράση της σπείρας που «άδειαζε» σπίτια σε Αττική και Κορινθία

Τα άτομα που συμμετείχαν στη σπείρα είχαν διαπράξει 46 διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες, 13 απόπειρες, κλοπή οχήματος και εμπρησμό οχήματος.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο από τη δράση των μελών της οργάνωσης που διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτι στην Αττική και στην Κορινθία φέρνει στη δημοσιότητα το kathimerini.gr.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα άτομα που συμμετείχαν στη σπείρα είχαν διαπράξει 46 διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες, 13 απόπειρες, κλοπή οχήματος και εμπρησμό οχήματος.

Στο ένα από τα βίντεο αποτυπώνονται τρεις από τους 12 δράστες, με έναν εξ αυτών μάλιστα να φορά μπουφάν της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στα παρακάτω βίντεο φαίνονται κάποια από τα μέλη της οργάνωσης, μέσα σε ένα από τα σπίτια-στόχους να ψάχνουν για πολύτιμα αντικείμενα. 

Τα μέλη της σπείρας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, είχαν ως ορμητήριο τις περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων και επέλεγαν ως περιοχές δράσης τους στον άξονα της Αττικής Οδού (Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Κηφισιά, Πόρτο Ράφτη και Ραφήνα). Οι κατηγορούμενοι επέλεγαν οικίες όπου μπορούσαν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση ή να αναρριχηθούν. Αφού τις κατόπτευαν, εισέβαλαν σε αυτές, ενώ απενεργοποιούσαν τα συστήματα συναγερμού και βιντεοσκόπησης.

Σε όσες περιπτώσεις οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τους, οι δράστες προσποιούνταν τους υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας (σε κάποιες περιπτώσεις τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ή τους απεσταλμένους του δημάρχου της περιοχής) και έπειθαν τα θύματα τους να τους επιτρέψουν την είσοδο. Στη συνέχεια τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα και ταυτόχρονα άλλοι συνεργοί τους εισέβαλαν στην οικία, ερευνούσαν τους λοιπούς χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή.

Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις διαρρήξεις και κλοπές που διέπρατταν, τα διοχέτευαν σε ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους. Επιπλέον, «ξέπλεναν» τα χρήματα από την εγκληματική τους δραστηριότητα, αγοράζοντας αυτοκίνητα, οικόπεδα, ενώ ο αρχηγός της οργάνωσης λειτουργούσε επιχείρηση – κατάστημα στο όνομα του.

Σε 15 έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και σε κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Έξι κυνηγετικά όπλα, 2 αεροβόλα, πλήθος φυσιγγίων, μαχαίρια, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικές κάρτες, μικροποσότητα κάνναβης και ναρκωτικά δισκία, 14.000 ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία, κροτίδες και 12 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ, το συνολικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από τη δράση της υπερβαίνει το ποσό των 510.000 ευρώ. Σημειώνεται, ότι σε βάρος των κατηγορουμένων έχει σχηματιστεί κατά το παρελθόν πλήθος δικογραφιών για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή