Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι συλληφθέντες για την επίθεση στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού»

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι συλληφθέντες για την επίθεση στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού»

Η σύλληψή τους έγινε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, που φαίνεται ότι είχαν πληροφορίες για το «χτύπημα» που πραγματοποίησαν.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακίστηκαν οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για την τοποθέτηση μηχανισμού, αποτελούμενου από γκαζάκια, στην είσοδο κτιρίου όπου στεγάζεται το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Τρίτης (8/2).

Η σύλληψή τους έγινε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, που φαίνεται ότι είχαν πληροφορίες για το «χτύπημα» που σχεδίαζαν και πραγματοποίησαν.

Οι ίδιοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, φαίνεται να ανήκουν στην αυτοαποκαλούμενη «Οργάνωση Αναρχική Δράση», η οποία φέρεται να συνδέεται με μία σειρά από επιθέσεις που έγιναν την τελευταία 6ετία στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., η δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορά πράξεις που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον από το 2016, καθώς και τρομοκρατικές πράξεις: της έκρηξης, από κοινού, με χρήση εκρηκτικών υλών, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής, από κοινού, εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, εμπρησμού, κατοχής, κατασκευής και προμήθειας, από κοινού, πιστολιού, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με χρήση εκρηκτικών υλών.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT