Ν. Τζανάκης – Κορωνοϊός: Προς φάση ενδημικότητας ο ιός το Πάσχα (βίντεο)

Ν. Τζανάκης – Κορωνοϊός: Προς φάση ενδημικότητας ο ιός το Πάσχα (βίντεο)

Ακόμα κι αν ο ιός μας «εκπλήξει» είναι διαθέσιμα τα ανάλογα όπλα ώστε να αντιμετωπιστεί, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκτίμηση ότι ο ιός ενδέχεται να περάσει σε φάση ενδημικότητας το Πάσχα, προχώρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Ατενίζουμε με αισιοδοξία το Πάσχα. Όπως προχωρά η ίωση θα μολύνει πολλούς, αλλά θα προσφέρει ανοσία σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού με συνέπεια να πάμε σε μια ενδημικού τύπου κατάσταση το Πάσχα, ώστε να το γιορτάσουμε όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Τόνισε επίσης ότι το υγειονομικό σύστημα έχει βρει μια ισορροπία όσον αφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα: «Οι νοσηλείες πέφτουν, οι μονάδες έχουν μικρή αλλά σταδιακή πτώση εδώ και 20 μέρες, ενώ είμαστε κοντά στα 500 κρεβάτια τώρα από εκεί που ήμασταν στα 700».

Τέλος, πρόσθεσε πως ακόμα κι αν ο ιός μας «εκπλήξει» είναι διαθέσιμα τα ανάλογα όπλα ώστε να αντιμετωπιστεί.

Μ. Παγώνη: Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο ιός δεν θα φύγει

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τόνισε πως ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο ιός δεν θα φύγει. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Δεν θα πεταχτούν ακόμα οι μάσκες. Τα βήματα θα γίνουν βήμα βήμα και βδομάδα βδομάδα»

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT