Πάτρα: Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών για τους θανάτους των τριών κοριτσιών

Πάτρα: Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών για τους θανάτους των τριών κοριτσιών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Οι Ιατροδικαστές του υπουργείου Δικαιοσύνης υπογραμμίζουν ότι ειδικοί που προβαίνουν σε δηλώσεις, δεν έχουν σχέση με τη περιστατικά και «αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα», σημειώνοντας ότι αυτό προκαλεί «σύγχυση και «πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

Η ανακοίνωση: 

«Παρατηρείται γύρω από τα περιστατικά αυτά, και λόγω του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντός τους, παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά, και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή και απαραίτητη, άλλωστε οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Θέση για το θέμα πήρε προ ημερών μέσω ανακοίνωσης και η ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνοντας πως διερευνά την υπόθεση με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Τόνισε, δε, ότι όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ για την εξέλιξη των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σημείωσε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Η Ελληνική Αστυνομία με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό διερευνά την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Διευκρινίζεται ότι όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ για την εξέλιξη των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT