Διεκόπη για 28η Μαρτίου η δίκη Φιλιππίδη

Διεκόπη για 28η Μαρτίου η δίκη Φιλιππίδη

Ενταση στην ακροαματική διαδικασία κατά Λιγνάδη, με βαριές αναφορές εναντίον του πρώτου μηνυτή

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν παρέστη στη δίκη του ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, επικαλούμενος μέσω του συνηγόρου του λόγους υγείας, ενώ παρούσες ήταν στη διαδικασία οι τρεις γυναίκες συνάδελφοί του οι οποίες τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Η δίκη Φιλιππίδη, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει χθες, διακόπηκε τελικά για τις 28 Μαρτίου, ενώ ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος ενημέρωσε το δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος ηθοποιός, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά και είναι αγνώριστος.

Πάντως, στο δικαστήριο προσήλθαν, για να υποστηρίξουν όσα ενώπιον των δικαστικών αρχών έχουν καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση, οι ηθοποιοί Λένα Δροσάκη, Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ενώ εκτός από τις καταγγέλλουσες, ως μάρτυρες προσήλθαν για να καταθέσουν και άλλες ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων οι Κάτια Δανδουλάκη, Ζέτα Δούκα, Εβελίνα Παπούλια και άλλες. Ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και απόπειρες βιασμού, βρίσκεται στη φυλακή από τον περασμένο Ιούλιο και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, αποδίδοντας τις καταγγελίες εις βάρος του σε προσωπικές εμμονές των γυναικών συναδέλφων του.

Ενταση στην ακροαματική διαδικασία κατά Λιγνάδη, με βαριές αναφορές εναντίον του πρώτου μηνυτή.

Παράλληλα, μέσα σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε και χθες η δίκη του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη με την εξέταση του πρώτου μηνυτή από όλους τους παράγοντες της δίκης.

Η υπεράσπιση Λιγνάδη, διά του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, αμφισβήτησε την αξιοπιστία του πρώτου μηνυτή, χαρακτηρίζοντάς τον «διεθνή απατεώνα» και ζητώντας να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα για να διωχθεί ποινικά. Ωστόσο, ο αιγυπτιακής καταγωγής πρώτος μηνυτής κατά Λιγνάδη, ακολουθούν άλλοι τρεις, και χθες επανέλαβε –απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων– ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη, εμμένοντας στις καταγγελίες που είχε κάνει εις βάρος του ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν παρών και χθες στην ακροαματική διαδικασία, η οποία δεν προχώρησε ουσιαστικά, αφού αναλώθηκε σε ερωτήσεις προς τον μάρτυρα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνηγόρων του, κυρίως του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου, που μεταξύ άλλων εκπροσωπεί εκείνους που κατήγγειλαν για σεξουαλική κακοποίηση τον Δημήτρη Λιγνάδη, κινητοποιώντας στη συνέχεια την εις βάρος του δικαστική διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT