Εξάρθρωση κυκλώματος που πωλούσε απομιμήσεις

Εξάρθρωση κυκλώματος που πωλούσε απομιμήσεις

Αποτελείτο από τρεις υποομάδες, ενώ ο τζίρος της οργάνωσης υπολογίζεται σε πάνω από 6 εκατ. ευρώ.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πάνω από 6 εκατομμύρια υπολογίζεται ο τζίρος του κυκλώματος διακίνησης απομιμητικών προϊόντων που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία. Συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην εγκληματική ομάδα, ανάμεσα στα οποία και οι φερόμενοι ως αρχηγοί. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2020. Τα μέλη της αγόραζαν από την Κίνα και την Τουρκία απομιμητικά είδη τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν μέσω ιστοσελίδων και λογαριασμών στο Facebook. Για να βρίσκουν πελάτες, οι κατηγορούμενοι διαφήμιζαν στο Διαδίκτυο τα δήθεν επώνυμα είδη ένδυσης και υπόδησης προφασιζόμενοι ότι τα πωλούν σε τιμές έως και 60% χαμηλότερες των κανονικών. Οι παραγγελίες αποστέλλονταν στους πελάτες μέσω εταιρειών courier, χωρίς φυσικά να εκδίδονται φορολογικά παραστατικά, ενώ ως αποστολείς αναγράφονταν αχυράνθρωποι.

Από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση αποτελείτο από τρεις υποομάδες. Την πρώτη από αυτές συγκροτούσαν τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Τα μέλη της έφτιαχναν τις ιστοσελίδες και τα προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα μέσω των οποίων γινόταν η πώληση των προϊόντων-μαϊμού. Οι σελίδες ήταν καταχωρισμένες στα ονόματα ανύπαρκτων προσώπων. Επιπλέον, η γυναίκα απαντούσε στο τηλέφωνο που αναγραφόταν στις ιστοσελίδες, παραπλανώντας όσους καταναλωτές καλούσαν το συγκεκριμένο νούμερο αναζητώντας πληροφορίες για τα προς πώληση προϊόντα. Τα μέλη της δεύτερης ομάδας άνοιγαν «εικονικές» εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς επ’ ονόματι αλλοδαπών αχυρανθρώπων. Τα πακέτα των εμπορευμάτων που διακινούνταν ανέγραφαν ως αποστολείς τις προαναφερόμενες «εικονικές» εταιρείες.

Η τρίτη ομάδα απαρτιζόταν από δύο άτομα, τα οποία προμήθευαν την εγκληματική οργάνωση με απομιμητικά προϊόντα που εισήγαγαν από την Τουρκία και την Κίνα. Οι συλλήψεις έγιναν την Πέμπτη σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Κατασχέθηκαν 10.000 ζευγάρια παπούτσια, 801 είδη ένδυσης, 200.000 ευρώ σε μετρητά κ.ά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μέσω των τεσσάρων ιστοσελίδων που ήλεγχε η οργάνωση έγιναν πάνω από 90.000 αποστολές εμπορευμάτων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 6.600.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT