Κυβερνοεπίθεση σε βάρος τους καταγγέλλουν τα ΕΛΤΑ

Κυβερνοεπίθεση σε βάρος τους καταγγέλλουν τα ΕΛΤΑ

Αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος των ταχυδρομικών καταστημάτων

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας ότι την Κυριακή το βράδυ κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού.

Η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργιών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης, ανέφεδρεαν τα ΕΛΤΑ στη δήλωσή τους: «Ενημερώσαμε άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις συναρμόδιες κρατικές αρχές, καθώς και με ΙΤ εταιρείες ειδικών στην κυβερνοασφάλεια».

«Για λόγους πρόληψης και ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες αποφασίστηκε η απομόνωση ολόκληρου του Data Center της εταιρίας. Ως εκ τούτου ανακοινώνουμε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων και θα υπάρξει αργότερα κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, νέα ενημέρωση προς το κοινό και τους πελάτες», ανέφερε η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν συγγνώμη για την προσωρινή ταλαιπωρία, που οφείλεται σε ενέργειες κοινών κακοποιών στοιχείων του κυβερνοχώρου και διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για τη συντομότερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή