«Αυτή τη φορά μπορεί να γλίτωσες, την επόμενη όμως θα σε σκοτώσω»

«Αυτή τη φορά μπορεί να γλίτωσες, την επόμενη όμως θα σε σκοτώσω»

Τα μέλη δύο σκληρών συμμοριών φέρονται να συμμετείχαν σε σωρεία βίαιων περιστατικών και να αλληλοσκοτώνονταν μεταξύ τους για την επικράτηση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόβος και τρόμος είχαν γίνει για κατοίκους και επαγγελματίες των Αθηνών αλλά και της Πάτρας δύο συμμορίες Αφγανών που εμπλέκονται σε δύο δολοφονίες, πέντε απόπειρες και τρεις περιπτώσεις εκβιασμών.

Τα μέλη των δύο σκληρών συμμοριών φέρονται να συμμετείχαν σε σωρεία βίαιων περιστατικών και να αλληλοσκοτώνονταν μεταξύ τους για την επικράτηση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών αλλά και στον εκβιασμό ομοεθνών τους καταστηματαρχών. 

Η δράση τους έλαβε τέλος από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, τα οποία μετά από επισταμένη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών κατάφεραν να χαρτογραφήσουν το modus operandi των ομάδων και να περάσουν χειροπέδες στα μέλη τους.

Ειδικότερα, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση σε Άγιο Παντελεήμονα και Κυψέλη την περασμένη Πέμπτη, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη εννέα ατόμων, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία ακόμη 10 προσώπων.

Οι ομάδες και οι δολοφονίες

Πιο αναλυτικά τα μέλη της πρώτης ομάδας ήταν τουλάχιστον εννέα. Ανάμεσά τους ένας ο οποίος ήταν γνωστός ως «Chardi» με καταγωγή από την Καμπούλ και ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε το 2018. Η δεύτερη ομάδα αποτελούνταν και αυτή από τουλάχιστον 10 άτομα, ανάμεσά τους ένας αποκαλούμενος ως «Mujeeb», καθώς και ένας «Ebne Khatab». 

Όσον αφορά στη δράση τους αυτή περιγράφεται αναλυτικά στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και παρουσιάζει το kathimerini.gr.

Η πρώτη δολοφονία στην οποία φέρονται να εμπλέκονται οι συμμορίες έλαβε χώρα τον Ιουνίου του 2018 όταν πέντε από τα μέλη τους, ανάμεσά τους και ο αποκαλούμενος ως «Chardi», τραυμάτισαν θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο έναν 26χρονο Αλγερινό, έπειτα από συμπλοκή στην Πλατεία Βικτωρίας.

Η επόμενη δολοφονία καταγράφηκε το Σάββατο της 26ης Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι. Τότε, τουλάχιστον τρία μέλη της δεύτερης ομάδας τα οποία επέβαιναν σε ένα Opel insignia, κινήθηκαν ανάποδα στην οδό Κεφαλληνίας και αφού προσέγγισαν έναν ομοεθνή τους, ένας από αυτούς έβγαλε ένα όπλο και τον πυροβόλησε δύο φορές. Μία εκ των δύο βολίδων βρήκε τον άνδρα στον μηρό με αποτέλεσμα αυτός να καταλήξει λίγο αργότερα στο Λαϊκό Νοσοκομείο. 

Οι απειλές και οι εκβιασμοί 

Παράλληλα τουλάχιστον τρεις είναι οι περιπέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη των συμμοριών. Η πρώτη από αυτές έγινε στις 13 Νοεμβρίου 2021 στα Πατήσια. Τότε μέλη της πρώτης ομάδας πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στην κοιλιά και στις κνήμες των δύο ποδιών έναν άνδρα από το Αφγανιστάν από τον οποίο ήθελαν να αποσπάσουν χρήματα.

Επίσης, στις 25 Ιανουαρίου 2022, λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα στην Κυψέλη, και πάλι μέλη της πρώτης ομάδας, επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν μαχαίρι) σε έναν ομοεθνή τους και τον τραυμάτισαν στον λαιμό, στην πλάτη και στο χέρι. Το θύμα εξετάστηκε από αστυνομικούς και αναγνώρισε τα άτομα που του επιτέθηκαν. 

Ακόμη μία επίθεση καταγράφηκε πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 19 Μαρτίου 2022 όταν ένα μέλος της δεύτερης ομάδας πυροβόλησε έναν 17χρονο από τον Λίβανο. Και σε αυτή την περίπτωση είχε προηγηθεί εκβιασμός για χρήματα με το θύμα να αρνείται να υποκύψει. 

Επιπλέον, θύμα εκβιασμού έπεσε στις 21 Ιανουαρίου 2022 και ένας 60χρονο υπάλληλο ενός καταστήματος στην πλατεία Αγίου Νικολάου όταν ένα από τα μέλη της δεύτερης ομάδας του τηλεφώνησε και απαίτησε να του καταβάλει 3.000 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση του διεμήνυσε πως θα κινδύνευε η ζωή του. Λίγες ημέρες μετά τις απειλές ο 60χρονος δέχτηκε «επίσκεψη» από τον εν λόγω άνθρωπο ο οποίος αφού πρώτα τον απείλησε με ένα όπλο, στη συνέχεια του άρπαξε 500 ευρώ. 

Τέλος, θύμα άγριου ξυλοδαρμού είχε πέσει στα τέλη του περασμένου μηνός και ένας 35χρονος σε καφετέρια της Νέα Ιωνίας. Μέλη της πρώτης ομάδας του προκάλεσαν ράγισμα στο κρανίο καθώς είχε αρνηθεί να τους δώσει χρήματα. Ο άνδρας είχε διακομισθεί τότε στον «Ευαγγελισμό» και νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες. Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως είναι ότι μετά την επίθεση μέλος των παραπάνω ομάδων επισκέφθηκε και πάλι τον 35χρονο λέγοντας του πως «Αυτή τη φορά μπορεί να γλίτωσες, την επόμενη όμως θα σε σκοτώσω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT