Ένα πρωτοπόρο σχήμα για καινοτόμο ανάπτυξη

Ένα πρωτοπόρο σχήμα για καινοτόμο ανάπτυξη

Το «Science Agora», ένας μοναδικός πόλος έλξης για ολόκληρο το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκοπός του «Science Agora» είναι να υποστηρίξει και να επιταχύνει δράσεις καινοτομίας στα συμμετέχοντα ιδρύματα, αλλά και έξω από αυτά, παρέχοντας όλα όσα χρειάζεται μια ερευνητική ομάδα για να υλοποιήσει τη μετεξέλιξη των επιστημονικών της αποτελεσμάτων σε προϊόντα ή υπηρεσίες χρήσιμα στην κοινωνία και τους πολίτες. Η χώρα μας διατηρεί διαχρονικά μια αξιοζήλευτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη της επιστημονικής έρευνας. Το «Science Agora» ενισχύει τις προσπάθειες για αξιοποίηση της επιστημονικής προόδου μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης και διάθεσης της διανοητικής ιδιοκτησίας, της δημιουργίας τεχνοβλαστών, αλλά και της αποτελεσματικής διασύνδεσής τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ο νέος κόμβος απευθύνεται επιπλέον σε επιχειρήσεις, αλλά και κυβερνητικούς φορείς ή μη κυβερνητικές οργανώσεις, που επιθυμούν να διερευνήσουν συνεργασίες με τις ομάδες και τα εργαστήρια των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων. Οραμα των ιδρυμάτων μας είναι να συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής κατάρτισης.

Το κύρος των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων σε ολόκληρο το τρίγωνο της γνώσης και αριστείας, από την εκπαιδευτική στην ερευνητική δραστηριότητα και μέχρι τις δράσεις καινοτομίας, εγγυάται μια πολύ ισχυρή βάση για το εγχείρημά μας. Η συμπληρωματικότητα των ομάδων μας και η εμπειρία που κάθε μία διαθέτει ανεξάρτητα στη μεταφορά τεχνολογίας και την επιχειρηματικότητα, ενισχύει τη δυναμική του «Science Agora» ως έναν μοναδικό πόλο έλξης για ολόκληρο το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Κλείνοντας, ήθελα να τονίσω πως η καινοτομία είναι συστατικό της αποστολής του «Αθηνά» και αποτελεί πυλώνα των δραστηριοτήτων μας: η ίδρυση και υποστήριξη τεχνοβλαστών συνεχώς για τις δυο προηγούμενες δεκαετίες, η αναγνωρισμένη δράση της μονάδας Corallia για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων και συστάδων εταιρειών σε εξωστρεφή πεδία, αλλά και η πρόσφατη ίδρυση της μονάδας καινοτομίας για τις γυναίκες, αποτελούν μερικά μόνο δείγματα γραφής. Για την αξιοποίηση και επέκταση αυτού του πυλώνα, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχουμε στο «Science Agora» και φιλοδοξώ ο νέος κόμβος να αποτελέσει ένα πρωτοπόρο συνεργατικό σχήμα για την καινοτόμο και τεχνολογική ανάπτυξη της Ελλάδας.

* Ο κ. Γιάννης Εμίρης είναι πρόεδρος και γενικός διευθυντής Ε.Κ. «Αθηνά» και καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT