Γράφονται οι τίτλοι τέλους στο θρίλερ της Πάτρας

Γράφονται οι τίτλοι τέλους στο θρίλερ της Πάτρας

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εις βάρος της μητέρας για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, καθώς τις απογευματινές ώρες χθες αστυνομικοί συνέλαβαν ως ύποπτη τη μητέρα των κοριτσιών.

Η 33χρονη συνελήφθη δυνάμει εντάλματος και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου και επρόκειτο να διανυκτερεύσει κρατούμενη. Σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν ενδείξεις ότι δηλητηρίασε το μεγαλύτερο από τα τρία της παιδιά, την 9χρονη Τζωρτζίνα που απεβίωσε τελευταίο, την 29η Ιανουαρίου 2022.

Τις εξελίξεις στην υπόθεση πυροδότησαν τα αποτελέσματα των ιστολογικών, κυρίως όμως των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας. Κι αυτό διότι κατά την τοξικολογική εξέταση ανιχνεύτηκε σε μεγάλη ποσότητα η χημική – φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, που πιθανολογείται ότι προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης. Αστυνομικές πηγές μάλιστα θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας που απεβίωσαν, το πρώτο τον Απρίλιο του 2019 και το δεύτερο τον Μάρτιο του 2021, να πέθαναν με τον ίδιο τρόπο. Αποκαλύπτουν μάλιστα ότι έχουν κρατηθεί τμήματα των ιστών των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας και αναμένεται να γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις προκειμένου να ελεγχθεί εάν και σε αυτά είχε χορηγηθεί η ίδια ουσία.

Ο πρώτος γύρος των τοξικολογικών εξετάσεων στην Τζωρτζίνα ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τον κ. Μπουζιάνη να ζητεί περαιτέρω έλεγχο του δείγματος εξαιτίας «ύποπτης» ουσίας που ανιχνεύτηκε στην 9χρονη. Πρόκειται για τη χημική ουσία κεταμίνη, η οποία –όπως προέκυψε από τις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών– δεν συγκαταλέγεται στα μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά σκευάσματα που χορηγούνταν στο άτυχο κορίτσι, στο διάστημα των 9 μηνών που μεσολάβησαν από το πρώτο επεισόδιο ανακοπής που υπέστη, τον Απρίλιο του 2021 έως τον θάνατό της, στα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, σε περίπτωση υπερδοσολογίας η εν λόγω ουσία μπορεί να γίνει τοξική προκαλώντας σε σύντομο χρόνο τον θάνατο.

Ανιχνεύτηκε χημική – φαρμακευτική ουσία, η οποία σε περίπτωση υπερδοσολογίας μπορεί να γίνει τοξική, προκαλώντας αλλεργική αντίδραση και σε σύντομο χρόνο θάνατο.

Στο ερώτημά του προς το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουζιάνης είχε ζητήσει να γίνει ποσοτική ανάλυση της εν λόγω ουσίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τελικά ανιχνεύτηκε σε ποσότητα ικανή να προκαλέσει τον θάνατο μέσα σε διάστημα από 5 έως 15 λεπτά.

Τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων έρχονται να συμπληρώσουν τα όσα διαπίστωσε ο παθολογοανατόμος Σταμάτης Θεοχάρης, που πραγματοποίησε την ιστολογική εξέταση της 9χρονης. Στο πόρισμά του ο κ. Θεοχάρης είχε εντοπίσει ίχνη πνευμονικού οιδήματος, το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελεί ένδειξη ασφυκτικού θανάτου, ενώ στο τέλος του πορίσματός του υποδείκνυε στον ιατροδικαστή να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα για τους «χορηγηθέντες φαρμακευτικούς παράγοντες». Τα δεδομένα που ανέκυψαν ήταν αυτά που πυροδότησαν τις εξελίξεις. Η άτυχη Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021 με συμπτώματα σπασμών, όπως είχε αναφέρει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η μητέρα της. Υπεβλήθη σε μια σειρά εξετάσεων δίχως οι γιατροί να εντοπίσουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

Τον Απρίλιο του 2021 και ενώ βρισκόταν στο Καραμανδάνειο, υπέστη ανακοπή και επανήλθε στη ζωή μόνο μετά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, που διήρκεσαν 45 λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη λόγω έλλειψης οξυγόνου, που την άφησε ουσιαστικά τετραπληγική. Εκτοτε παρέμενε νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, το Ωνάσειο και το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου κατέληξε την 29η Ιανουαρίου 2022.

Καθώς η κεταμίνη δρα σε διάστημα 5 έως 15 λεπτά και με δεδομένο ότι η άτυχη 9χρονη κατέληξε σε χρόνο που στο δωμάτιο νοσηλείας βρισκόταν μόνο η μητέρα της, οι αστυνομικοί σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της 33χρονης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης θα ερευνηθεί τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση δύο ακόμα κοντινών προσώπων της 33χρονης. Ως προς το κίνητρο της δράσης, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι αυτό της εκδίκησης καθώς τα δραματικά συμβάντα με τα τρία ανήλικα παιδιά συνέπεσαν χρονικά με τις ενέργειες του συζύγου για την έκδοση διαζυγίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT