Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχηματισμός οκτώ αεροσκαφών των Αεροποριών Ελλάδας, ΗΠΑ και Ιταλίας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι συμβολική πτήση πάνω από την Ακρόπολη, στο πλαίσιο της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης «Ηνίοχος 22» που ξεκίνησε στις 28 Μαρτίου και ολοκληρώνεται αύριο.

Ο σχηματισμός αποτελείτο από δύο F-4, δύο F-16 και ένα Mirage-2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.), ένα F-18 και ένα F-15 της αμερικανικής Αεροπορίας και ένα ιταλικό Tornado. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο ακυρώθηκε λόγω της αφρικανικής σκόνης που είχε καταστήσει την πτήση πάνω από την Ακρόπολη και το λεκανοπέδιο πρακτικά αδύνατη.

Γι’ αυτόν τον λόγο και χθες απουσίαζαν από την πτήση αεροσκάφη της ισραηλινής Αεροπορίας, η οποία –σχεδόν κατά παράδοση– αναχωρεί από τον «Ηνίοχο» λίγα 24ωρα πριν από την επίσημη ολοκλήρωσή του. Μαζί με τον «Ηνίοχο» διεξάγεται και η άσκηση «Ωρίων 22» της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων από σειρά χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT