Εμβολιασμός: Πρόβλημα στα αλλεργιολογικά τμήματα των νοσοκομείων

Εμβολιασμός: Πρόβλημα στα αλλεργιολογικά τμήματα των νοσοκομείων

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν ξαφνικά τα αλλεργιολογικά τμήματα των νοσοκομείων, καθώς δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν εμβόλια κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Pfizer.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν ξαφνικά τα αλλεργιολογικά τμήματα των νοσοκομείων, καθώς δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν εμβόλια κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Pfizer. Συγκεκριμένα, από τις 20/3 οι εμβολιασμοί με Pfizer και Moderna γίνονται μόνο στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ στα νοσοκομεία μία φορά την εβδομάδα γίνεται το εμβόλιο της Johnson. Ωστόσο, στα αλλεργιολογικά τμήματα σχεδόν καθημερινά απευθύνονται πολίτες προς αξιολόγηση ύπαρξης ή όχι αλλεργίας στα εμβόλια κατά της COVID-19.

Ο έλεγχος και η προσωπική επαφή των πολιτών με έναν εξειδικευμένο γιατρό βοηθούσαν και στην αύξηση των εμβολιασμών. Για την αξιολόγηση αυτή για τη διενέργεια των δερματικών τεστ έως τώρα οι γιατροί χρησιμοποιούσαν τις υπολειπόμενες ποσότητες στα φιαλίδια των εμβολίων που προμηθεύονταν από το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου.

Καθώς σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών εγκρίθηκε η χορήγηση της τέταρτης δόσης, οι ειδικοί γιατροί ζητούν στα νοσοκομεία με αλλεργιολογικό τμήμα να ξεκινήσουν και πάλι οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer, αν όχι καθημερινά, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, με σκοπό τη διευκόλυνση και τη σωστή προσέγγιση όσων αναφέρουν αλλεργικές αντιδράσεις στα εμβόλια κατά της COVID-19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT