UNICEF: Βοήθεια στα παιδιά από την Ουκρανία

UNICEF: Βοήθεια στα παιδιά από την Ουκρανία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που συνεχίζεται για έβδομη εβδομάδα, μετρά ήδη πολλά θύματα, ανάμεσά τους και παιδιά. Οικογένειες αναγκάστηκαν να χωριστούν, κάποιες παρέμειναν στα καταφύγια, όμως ένας μεγάλος αριθμός ξεριζώθηκε, άφησε πίσω τα σπίτια του και πήρε το δρόμο της προσφυγιάς.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η UNICEF , δύο εκατομμύρια παιδιά βρέθηκαν σε αναζήτηση μιας άλλης πατρίδας, μετά την εισβολή της Ρωσίας. Μαζί τους, μητέρες, γιαγιάδες και γυναίκες που τα συνοδεύουν στο ταξίδι για μια καλύτερη ζωή μακριά από την εμπόλεμη ζώνη. Πολλές χώρες έχουν αρχίσει να υποδέχονται παιδιά και οικογένειες προσφύγων, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Η 

Πώς η UNICEF βοηθάει τα παιδιά και τις οικογένειες που φτάνουν στην Ελλάδα

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει την υποδοχή των παιδιών από την Ουκρανία, την προστασία, την ευημερία και την ένταξή τους στα ελληνικά σχολεία. Χάρη στην τεχνογνωσία που διαθέτει αλλά και την εμπειρία από προηγούμενες προσφυγικές ροές στη χώρα μας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενισχύει τον κρατικό μηχανισμό υποδοχής των παιδιών και οικογενειών προσφύγων που φτάνουν στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στον Προμαχώνα, με ειδικευμένο προσωπικό και κατάλληλες προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας με την διανομή ενημερωτικού υλικού για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών εμπορίας ανθρώπων (trafficking) και έμφυλης βίας.

Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, υποστηρίζει την άμεση και ομαλή ένταξη των παιδιών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας στα σχολεία Αναπτύσσει το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό και το προωθεί στις οικογένειες μεταφρασμένο Παρέχει επιπλέον μαθήματα για την ομαλή ένταξη των παιδιών και την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας, εκτός σχολικών ωρών, σε 41 κέντρα μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης στην Ελλάδα.

Πώς μπορούμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα παιδιά που φτάνουν στη χώρα μας;

Έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό landing page της Unicef, το οποίο μπορούν να επισκεφθούν όσοι θέλουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους. 

www.unicef.org/greece/no_gravity

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT