Στο στόχαστρο κακοποιών τα οχήματα του Δήμου Ρέντη – Ντοκουμέντα από τη δράση τους

Στο στόχαστρο κακοποιών τα οχήματα του Δήμου Ρέντη – Ντοκουμέντα από τη δράση τους

Όλα συνέβησαν την Κυριακή 10 Απριλίου. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 16.45 όταν στον χώρο που βρίσκονται τα οχήματα εμφανίστηκε ένα μαύρο Skoda Octavia στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο κακοποιών μπήκαν πριν από μερικές ημέρες τα απορριμματοφόρα του Δήμου Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στον Πειραιά, τα οποία φυλάσσονται σε αποθήκη της περιοχής.

Όλα συνέβησαν την Κυριακή 10 Απριλίου. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 16.45 όταν στον χώρο που βρίσκονται τα οχήματα εμφανίστηκε ένα μαύρο Skoda Octavia στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, οι δράστες χωρίς να χάσουν χρόνο αποβιβάστηκαν από το όχημα, κινήθηκαν προς τα απορριμματοφόρα του Δήμου και άρχισαν να «ξηλώνουν» τις μπαταρίες των οχημάτων. Όσο οι δύο άνδρες επιδίδονταν στο πλιάτσικο, η γυναίκα εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τη δράση τους εξασφάλισε και παρουσιάζει το kathimerini.gr

Στο στόχαστρο κακοποιών τα οχήματα του Δήμου Ρέντη – Ντοκουμέντα από τη δράση τους-1
Στο στόχαστρο κακοποιών τα οχήματα του Δήμου Ρέντη – Ντοκουμέντα από τη δράση τους-2
Στο στόχαστρο κακοποιών τα οχήματα του Δήμου Ρέντη – Ντοκουμέντα από τη δράση τους-3

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το πάρκινγκ του Δήμου στο οποίο φυλάσσονται τα οχήματα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με εταιρεία πλαστικών ειδών. Μάλιστα ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στην εταιρεία και επινοικιάζεται από τον Δήμο της περιοχής. 

Αφού λοιπόν οι δράστες «ξήλωσαν» τις μπαταρίες από τα δημοτικά οχήματα, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και προς τα φορτηγά της εταιρείας ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο όμως, στο τέλος αποφάσισαν να πάρουν μόνο τις μπαταρίες από τα δημοτικά οχήματα. 

Εντύπωση προκαλεί παράλληλα το γεγονός ότι, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ένας από τους δύο άνδρες, την ώρα που η διάρρηξη βρισκόταν σε εξέλιξη, έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και άρχισε να βιντεοσκοπεί τον περιβάλλοντα χώρο και διπλανές επιχειρήσεις, σαν προετοιμασία για κάποιο επικείμενο χτύπημα. «Έβγαλε το κινητό του και άρχισε να τραβά βίντεο τα εμπορεύματα της εταιρείας καθώς και διπλανές επιχειρήσεις. Ίσως προετοιμάζονται και για άλλα χτυπήματα» σημείωσαν χαρακτηριστικά. 

Μετά το πλιάτσικο, οι «ποντικοί» επιβιβάστηκαν στο μαύρο Octavia και έγιναν καπνός. Λίγο πριν αποχωρήσουν από τον χώρο ωστόσο, ένας εξ αυτών έβγαλε ένα σεντόνι και το άπλωσε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκρύψει την πινακίδα του οχήματος. «Ήξεραν ότι ο Δήμος και οι εταιρείες είχαν κάμερες και είχαν πάρει τα μέτρα τους» εξήγησαν οι ίδιες πηγές. 

Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT