«Καταληψίες» φοιτητές στην εστία του Παν. Πατρών

«Καταληψίες» φοιτητές στην εστία του Παν. Πατρών

Φοιτητής που έχει να εξεταστεί σε κάποιο μάθημα σχεδόν μία δεκαετία κρατάει δωμάτιο στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών. Και δεν είναι η μόνη από τις ακραίες περιπτώσεις που έφερε στο φως ο έλεγχος

58" χρόνος ανάγνωσης

Φοιτητής που έχει να εξεταστεί σε κάποιο μάθημα σχεδόν μία δεκαετία κρατάει δωμάτιο στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών. Και δεν είναι η μόνη από τις ακραίες περιπτώσεις που έφερε στο φως ο έλεγχος. Ο πρύτανης Χρ. Μπούρας ανέφερε στην «Κ» ότι το ίδρυμα ξεκίνησε καταγραφή των φοιτητών που φιλοξενούνται στα 820 δωμάτια των φοιτητικών εστιών. Κατά την καταγραφή εμφανίστηκαν 29 ακραίες περιπτώσεις φοιτητών που για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχαν δώσει το «παρών» σε κάποια εξεταστική. Από τους 29, οι 13 παραδέχθηκαν ότι δεν δικαιούνται φιλοξενία και αποχώρησαν, ενώ 13 ζήτησαν και έλαβαν παράταση έως τον Σεπτέμβριο. Σε όσους πήραν παράταση, το ίδρυμα έδωσε τη συνδρομή συμβούλου καθηγητή που θα τους βοηθήσει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Αλλοι 3 φοιτητές δεν έδωσαν σημεία ζωής. Ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις με απειλές και συνθήματα κατά του πρύτανη. «Κάλεσα τον σύλλογο φοιτητών να έλθει στην επιτροπή που κάνει την καταγραφή της κατάστασης στις εστίες αλλά δεν δέχθηκαν», παρατηρεί ο κ. Μπούρας. «Η Σύγκλητος και ο πρύτανης τους καλούν να βγάλουν τις κουκούλες και να εκφράσουν τις απόψεις τους, όπως συμβαίνει στις δημοκρατίες», ανέφερε για τους αντιδρώντες ο κ. Μπούρας. Τις απειλές κατά του πρύτανη καταδίκασε η ΠΟΣΔΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT