«Λεωφορεία τσέπης» για τουριστικές διαδρομές

«Λεωφορεία τσέπης» για τουριστικές διαδρομές

«Λεωφορεία τσέπης» που θα εξυπηρετούν γραμμές με περιορισμένη επιβατική κίνηση καθώς και νέες γραμμές τουριστικού ενδιαφέροντος προγραμματίζει να εντάξει στον στόλο του ο ΟΑΣΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λεωφορεία τσέπης» που θα εξυπηρετούν γραμμές με περιορισμένη επιβατική κίνηση καθώς και νέες γραμμές τουριστικού ενδιαφέροντος προγραμματίζει να εντάξει στον στόλο του ο ΟΑΣΑ. Πέραν του μεγάλου διαγωνισμού για την προμήθεια 770 λεωφορείων, ο ΟΑΣΑ αναμένεται να προκηρύξει ακόμη έναν για μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία. Οι λεπτομέρειες έχουν ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπουν την προμήθεια 25 ηλεκτρικών οχημάτων, έξι μέτρων, ελάχιστης αυτονομίας 90 χλμ. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει και την προμήθεια του αναγκαίου συνοδευτικού υλικού, όπως είναι ανεξάρτητοι σταθεροί φορτιστές αργής φόρτισης (έναν ανά δύο οχήματα), που υπολογίζονται στους δεκατρείς. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στα 11,16 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση προβλέπεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το λεωφορείο θα πρέπει να πληροί τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

• Ελάχιστος συνολικός αριθμός επιβατών (χωρίς τον οδηγό και τον ΑμεΑ): 29.

• Ελάχιστος αριθμός καθήμενων επιβατών (χωρίς τον οδηγό και τον ΑμεΑ): 5.

• Θέσεις ΑμεΑ: (τουλάχιστον) 1

Θα εξυπηρετούν δρομολόγια όπως αυτό της γραμμής 060 «Ακαδημία – Λυκαβηττός».

• Πρέπει να μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα τουλάχιστον 30 χλμ./ώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαβούλευση θα διαρκέσει 20 ημέρες και στόχος είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού πριν από το καλοκαίρι, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ακόμα το χρονοδιάγραμμα.

Ο προγραμματισμός θέλει τα νέα μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία να εξυπηρετούν γραμμές με περιορισμένη επιβατική κίνηση (όπως π.χ. η γραμμή 060 «Ακαδημία – Λυκαβηττός») που εκτελούνται σήμερα από τα οκτάμετρα λεωφορεία. Ετσι τα οκτάμετρα θα αποσυρθούν από αυτές τις γραμμές και θα δρομολογηθούν σε άλλες με αυξημένη ζήτηση. Συνολικά ο ΟΑΣΑ θα δει την αύξηση των εκτελεσθέντων οχηματοχιλιομέτρων. Παράλληλα προγραμματίζεται η δρομολόγηση των «λεωφορείων τσέπης» σε νέες γραμμές που θα δημιουργηθούν με στόχο την τουριστική εξυπηρέτηση. Τα δρομολόγια των νέων τουριστικών γραμμών θα εξυπηρετούν την Πλάκα, το Μοναστηράκι, το Εμπορικό Τρίγωνο, την περιοχή του Φιλοπάππου κ.ά.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 770 λεωφορείων τα οποία θα δρομολογηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην παρούσα φάση γίνεται εξέταση των φακέλων που κατατέθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT