Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της οργάνωσης που ρήμαζε σπίτια

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της οργάνωσης που ρήμαζε σπίτια

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τα ιδιόκτητα οχήματά τους ως «επιχειρησιακά», στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, που οι ίδιοι αφαιρούσαν από την περιοχή των Οινοφύτων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν από την ΕΛΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες επτά μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Συνελήφθησαν το πρωί της 14ης Απριλίου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών, στην περιοχή της Μαγούλας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, ληστρική κλοπή και παράβαση της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική οργάνωση.

Δείτε τα στοιχεία τους πατώντας εδώ

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, δρούσαν μεθοδικά και με εναλλασσόμενη σύνθεση και είχαν ως ορμητήριο την περιοχή της Μαγούλας, διέπρατταν κλοπές από οικίες στις περιοχές του Ωρωπού, του Σχηματαρίου, των Οινοφύτων και Δηλεσίου Βοιωτίας καθώς και σε περίχωρα της Χαλκίδας.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τα ιδιόκτητα οχήματά τους ως «επιχειρησιακά», στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, που οι ίδιοι αφαιρούσαν από την περιοχή των Οινοφύτων. Στη συνέχεια, «χτυπούσαν» κατοικίες, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι, και αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή, αλλά και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν διαπράξει τουλάχιστον 45 κλοπές σε οικίες και μια σε όχημα, ενώ έχουν αφαιρέσει έξι φορές πινακίδες κυκλοφορίας από αυτοκίνητα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT