Σαϊντού Καμαρά: Παραμένει στην Ελλάδα – Δεκτό το αίτημά του από την Αρχή Προσφύγων

Σαϊντού Καμαρά: Παραμένει στην Ελλάδα – Δεκτό το αίτημά του από την Αρχή Προσφύγων

Δεκτό έκανε η Αρχή Προσφύγων το αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά να παραμείνει στην Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκτό έκανε η Αρχή Προσφύγων το αίτημα του αριστούχου μαθητή Σαϊντού Καμαρά να παραμείνει στην Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του» ανέφερε ο κ. Οικονόμου σε δήλωσή του.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προ ενός μήνα, ο μαθητής, ο οποίος απειλούνταν με απέλαση, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τονίστηκε τότε, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεσή του και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του τμήματος παρακολούθησης της εκπαίδευσης προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT