Ο προοδευτικός μητροπολίτης Δράμας με την πλούσια δράση

Ο προοδευτικός μητροπολίτης Δράμας με την πλούσια δράση

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στη Δράμα, θα ψαλεί σήμερα στις 5.30 μ.μ. η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στη Δράμα, θα ψαλεί σήμερα στις 5.30 μ.μ. η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Ο ξαφνικός θάνατος του μητροπολίτη Δράμας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 59 ετών, έπειτα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, προκάλεσε θλίψη και μεγάλη συγκίνηση στην τοπική κοινωνία και στους κόλπους της Εκκλησίας.

Ο μακαριστός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και εθεωρείτο συνετός και προοδευτικός ιεράρχης. Μάλιστα, είχε δώσει προσωπικό αγώνα υπέρ του εμβολιασμού κινούμενος ακόμη και δικαστικά εναντίον όσων διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις και ύβρεις εναντίον του. Οπως έγινε γνωστό, ο ιεράρχης είχε μεταβεί το Σαββατοκύριακο στη Νάουσα, προσκεκλημένος του οικείου μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, για τις λατρευτικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Νάουσας και για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής. Το βράδυ της Κυριακής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Ακολούθως διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατό του σε ηλικία μόλις 59 ετών, έπειτα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος (κατά κόσμον Αλέξανδρος) Αποστολίδης γεννήθηκε στη Βέροια το 1963 και αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας. Το 1988 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το ΑΠΘ έλαβε master το 1995 και διδακτορικό το 2002.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και πρεσβύτερος το 1988. Διετέλεσε εφημέριος στη Βέροια και ηγούμενος της Παναγίας Σουμελά. Υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος με συγγραφή άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά, με ομιλίες και διαλέξεις, με συμμετοχή σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εξελέγη μητροπολίτης Δράμας και χειροτονήθηκε τον Οκτώβριο του 2005. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, τοποτηρητής της χηρεύουσας μητροπόλεως Δράμας ορίσθηκε ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT