Διάσκεψη για την παράνομη μετανάστευση

Διάσκεψη για την παράνομη μετανάστευση

Στην Αθήνα φιλοξενήθηκε χθες υπουργική διάσκεψη για την ασφάλεια, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ακόμα 12 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Σερβίας, της Βοσνίας κ.ά.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα φιλοξενήθηκε χθες υπουργική διάσκεψη για την ασφάλεια, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ακόμα 12 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Σερβίας, της Βοσνίας κ.ά. Την έναρξη των εργασιών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης – SEECP, όπως είναι η ακριβής ονομασία της διάσκεψης, κήρυξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην ανάγκη ενδυνάμωσης της περιφερειακής συνεργασίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επέλεξε να εστιάσει στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, λέγοντας ότι η αντιμετώπιση της εισόδου παράνομων μεταναστών «αποτελεί μείζον θέμα, όχι μόνο για την Αθήνα αλλά και για όλη την περιοχή». Μάλιστα, ο Ελληνας υπουργός, έξι μέρες μετά την παραίτηση του εκτελεστικού διευθυντή του Frontex, Φαμπρίς Λετζερί, υπό το βάρος αποκαλύψεων για παράνομες επιχειρήσεις απώθησης μεταναστών στο Αιγαίο, εξήρε στη συνδρομή του Οργανισμού στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

«Είναι γεγονός ότι έχουν αναληφθεί πολλές δράσεις σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Η συνδρομή του Frontex υπήρξε και εξακολουθεί να είναι καθοριστική. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι απαιτείται περαιτέρω επιχειρησιακή συνεργασία, μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών των αρμόδιων αρχών επιβολής του νόμου, αλλά και της διοργάνωσης εκστρατειών ενημέρωσης του κοινού, ιδιαίτερα σε χώρες που θεωρούνται χώρες προέλευσης ή διέλευσης παράνομων μεταναστών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT