Νέα έρευνα για τις σχέσεις Βγενόπουλου – Θάνου

Νέα έρευνα για τις σχέσεις Βγενόπουλου – Θάνου

Εξέταση των στοιχείων από μηδενική βάση διέταξε η Οικονομική Εισαγγελία.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kατεπείγουσα έρευνα και από μηδενική βάση διέταξε η Οικονομική Εισαγγελία για τις καταγγελίες του αποθανόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, που ενέπλεκε την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, σε υπόθεση οικονομικού εκβιασμού του με αντικείμενο δικαστικές του εκκρεμότητες.

Η έρευνα διατάχθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση ηχητικού ντοκουμέντου από την ιστοσελίδα iefimerida.gr, στο οποίο ο επιχειρηματίας συνομιλεί με φίλη της τότε προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σχετικά με τις δυνατότητες διευθέτησης των δικαστικών εκκρεμοτήτων του. Το ηχητικό, η δημοσιοποίηση του οποίου προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και την έντονη αντίδραση της Βασιλικής Θάνου, ελέγχθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία και βρέθηκε ότι δεν φέρει ίχνη παραβίασης και σε κάθε περίπτωση κρίθηκε γνήσιο.

Ο εισαγγελέας Νικόλαος Ποιμενίδης, ο οποίος μελέτησε την υπόθεση, κατέληξε σε απόφαση ανάσυρσης της σχετικής δικογραφίας για την υπόθεση Βγενόπουλου – Θάνου από το αρχείο και τη διερεύνησή της εξαρχής. Οι καταγγελίες Βγενόπουλου, που είχαν γίνει δημοσίως κατά της Βασιλικής Θάνου, είχαν ερευνηθεί όταν η ίδια ήταν πρόεδρος του Αρείου Πάγου και είχαν αρχειοθετηθεί από τη μετέπειτα επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη.

Η τωρινή έρευνα θα διεξαχθεί από την Οικονομική Εισαγγελία και από τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, ενώ την εποπτεία του συνόλου των υποθέσεων έχει ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης.

Η εξέλιξη με την εντολή για νέα έρευνα για τις σχέσεις Βγενόπουλου – Θάνου εκτιμάται σημαντική, καθώς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο των καταγγελιών του επιχειρηματία, ο οποίος είχε μιλήσει δημοσίως για εκβιασμό εις βάρος του. Η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου μετά τη δημοσιοποίηση του ηχητικού είχε αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην υπόθεση και είχε κοινοποιήσει με εξώδικα τις θέσεις της σε μέσα ενημέρωσης που φιλοξένησαν το θέμα, ως είχαν δημοσιογραφική υποχρέωση. Στον εισαγγελέα αναμένεται να καταθέσουν τόσο η φίλη της Βασιλικής Θάνου, που φέρεται να είχε διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή, όσο και άλλα πρόσωπα.

Η κ. Θάνου με χθεσινή δήλωσή της τόνισε ότι ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχε για όσα ακούγονται στην επίμαχη συνομιλία και ότι αυτό θα αποδειχθεί και πάλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT