Αλλαγή σε Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Αλλαγή σε Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Aλλαγή σκυτάλης στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στη μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας, για πρώτη φορά έπειτα από τρεις θητείες έχασε την αναμέτρηση ο μέχρι τώρα πρόεδρος της Ενωσης Χριστόφορος Σεβαστίδης.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aλλαγή σκυτάλης στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στη μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας, για πρώτη φορά έπειτα από τρεις θητείες έχασε την αναμέτρηση ο μέχρι τώρα πρόεδρος της Ενωσης Χριστόφορος Σεβαστίδης. Στις εκλογές επικράτησε η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη, που έλαβε τις περισσότερες ψήφους, ενώ εξέλεξε και τους περισσότερους συμβούλους – συνολικά οκτώ. Η Μαργαρίτα Στενιώτη διαθέτει μακρά συνδικαλιστική εμπειρία και συγκέντρωσε την προτίμηση των δικαστών και εισαγγελέων, ενώ ο μέχρι τώρα πρόεδρος Χρ. Σεβαστίδης εξέλεξε έξι συμβούλους. Στις εκλογές μετείχαν περί τους 2.000 δικαστές, περισσότεροι από το 2020 κατά 158 άτομα.

Στις εκλογές επικράτησε η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη.

Να σημειωθεί ότι η επιρροή της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε θέματα θεσμικά και όχι μόνον σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη, έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, κάτι που θα αποτελέσει την προτεραιότητα της κ. Στενιώτη, που θα θελήσει να ανακτηθεί το κύρος της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης, αποφεύγοντας τις άσκοπες συγκρούσεις και τις στείρες αντιπαραθέσεις με στόχο τη βελτίωση στην απονομή της δικαιοσύνης και την επίλυση των πολλών προβλημάτων του δικαστικού σώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT