Ρέθυμνο: Κάμπιες «πολιορκούν» ένα ολόκληρο χωρίο – Τι λένε οι κάτοικοι (βίντεο)

Ρέθυμνο: Κάμπιες «πολιορκούν» ένα ολόκληρο χωρίο – Τι λένε οι κάτοικοι (βίντεο)

Από τον περασμένο Απρίλιο η κατάσταση φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου, καθώς πέρα από τους δρύες και τα πρινάρια, οι κάμπιες «επιτέθηκαν» τόσο σε ελαιόδενδρα, όσο και στα ζώα των κατοίκων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση «πολιορκίας» από κάμπιες βρίσκεται ένα ολόκληρο χωριό του Ρεθύμνου με τους κατοίκους να μην μπορούν πλέον μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τον «μαύρο εχθρό».

Όπως μετέδωσε το neakriti.gr, την τελευταία τριετία εξελίσσεται μία απίστευτη οικολογική καταστροφή στους Κούμους Ρεθύμνου, καθώς κάμπιες έχουν θέσει σε «πολιορκία» το δάσος του χωριού, καταστρέφοντας αιωνόβια δένδρα, τα οποία θυμίζουν «νεκρή φύση».

Από τον περασμένο Απρίλιο όμως, η κατάσταση φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου, καθώς πέρα από τους δρύες και τα πρινάρια, οι κάμπιες «επιτέθηκαν» σε ελαιόδενδρα, αλλά ακόμα και στα ζώα των κατοίκων, ενώ συνεχίζοντας την καταστροφική τους πορεία φτάνουν στις αυλές των σπιτιών, απειλώντας και την δημόσια υγεία. 

Όταν πλέον εξαφανίσουν κάθε ίχνος φυλλώματος, πέφτουν στην γη σχηματίζοντας ένα «μαύρο χαλί». Το πρόβλημα, λένε οι κάτοικοι, είναι γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες όμως δεν έχουν παρέμβει.

Παράλληλα, οι κάμπιες απειλούν και τους κατοίκους, καθώς όσα μέτρα και να πάρουν πάντα κάποιες θα προσγειωθούν πάνω τους, προκαλώντας αλλεργίες και τρόμο στα μικρά παιδιά. 

Το μαύρο αυτό έντομο πριν μεταμορφωθεί σε πεταλούδα απειλεί και τα ζώα της περιοχής, καθώς ο καρπός από τα δένδρα που αποτελεί τροφή για πρόβατα, εξαφανίζεται με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τους κτηνοτρόφους. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT