Υπουργείο Yγείας για Καραμανδάνειο: Δεν τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του

Υπουργείο Yγείας για Καραμανδάνειο: Δεν τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του

Ανακοίνωση για την λειτουργία του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβεβαιώσεις για την ομαλή λειτουργία του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα δίνει σήμερα μέσω ανακοίνωσής του το Υπουργείο Υγείας, εξηγώντας ότι το πρόβλημα με την έλειψη αναισθησιολόγων έχει δημιουργηθεί μετά το αίτημα αναρρωτικής άδειας των τεσσάρων γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας. «Στην παρούσα συγκυρία, οι τέσσερις αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στο νοσοκομείο έχουν ζητήσει αναρρωτική άδεια». 

Στη συνέχεια το Υπουργείο Υγείας περιγράφει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση. «Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για εθελοντική προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε το νοσοκομείο να καλυφθεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φροντίδα των μικρών ασθενών. Είναι δε σε διαδικασία προκήρυξης οι δύο (2) θέσεις αναισθησιολόγων που ζητήθηκαν από το νοσοκομείο και θα εγκριθούν τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα έχει εκπονηθεί σχέδιο ώστε στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση καταλήγωντας ότι «το Καραμανδάνειο αποτελεί προτεραιότητα ως προς την ομαλή του λειτουργία και δε τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του. Κανένα νοσοκομείο δεν κλείνει. Αντίθετα, αναβαθμίζονται».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT