Πανελλαδικές: Ο 55χρονος κομμωτής που αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του – Τι λέει στην «Κ»

Πανελλαδικές: Ο 55χρονος κομμωτής που αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του – Τι λέει στην «Κ»

Ο 55χρονος κομμωτής, μιλώντας στο kathimerini.gr, ανέφερε πως πρόκειται για ένα όνειρο που είχε από μικρό παιδί και το οποίο δεν μπόρεσε να το ακολουθήσει λόγω του θανάτου της μητέρας του

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η ιστορία του κ. Χρήστου Στάγγου, ο οποίος σε ηλικία 55 ετών, αποφάσισε να βάλει πάλι τα «σχολικά του παπούτσια» και να συμμετάσχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ακολουθώντας το όνειρο του. 

Ο 55χρονος κομμωτής, μιλώντας στο kathimerini.gr, ανέφερε πως πρόκειται για ένα όνειρο που είχε από μικρό παιδί και το οποίο δεν μπόρεσε να το ακολουθήσει λόγω του θανάτου της μητέρας του. 

«Από μικρό παιδί ήθελα να σπουδάσω, βιοποριστικοί λόγοι όμως δεν μου το επέτρεψαν λόγω της απώλειας της μητέρας μου. Έπρεπε να δουλέψω. Νιώθω τεράστια συγκίνηση που τώρα βλέπω το όνειρό μου να παίρνει σάρκα και οστά»

Ο κ. Στάγγος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε καθώς είχε να διαχειριστεί τόσο τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, όσο και τα μαθήματα που έπρεπε να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση. 

«Ήταν αρκετά δύσκολα τα τελευταία τρία χρόνια του Λυκείου. Πήγαινα πέντε ώρες σχολείο το απόγευμα, δίνοντας μεγάλο αγώνα γιατί έπρεπε να αφήνω τη δουλειά μου. Στη συνέχεια διάβαζα μέχρι αργά το βράδυ. Το προηγούμενο έτος η δυσκολία ήταν αυξημένη καθώς δεν γινόντουσαν δια ζώσης μαθήματα λόγω κορωνοϊού. Φέτος προσπαθήσαμε να αναπληρώσουμε τα βασικά της δευτέρας Λυκείου και να μπούμε στην τρίτη» εξήγησε. 

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των υπολοίπων υποψηφίων όταν τον έβλεπαν να μπαίνει στην αίθουσα, ο κ. Στάγγος ανέφερε πως «όταν εισήλθα στην αίθουσα, νόμιζαν ότι είμαι καθηγητής. Τους είπα ότι είμαι σαν και αυτούς, συμμαθητής τους, και μου έδωσαν συγχαρητήρια. Ένιωσα πολύ όμορφα»

Επιθυμία του 55χρονου είναι να καταφέρει να περάσει στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να αφιερώσει την επιτυχία του αυτή, όπως και το απολυτήριο Λυκείου, στη μητέρα του. 

Τέλος, αυτό που θέλει να μεταδώσει ως μήνυμα είναι «να μην το βάζουμε ποτέ κάτω όποιες και αν είναι οι δυσκολίες. Πρέπει να έχουμε στόχο και σκοπό». «Πιστεύω πολύ στη θέληση του ανθρώπου. Οι νέοι να ξέρουν πως αν θέλουν κάτι και το προσπαθήσουν μπορούν να το καταφέρουν. Όσο για τους μεγαλύτερους, τους λέω να μην χάνουν χρόνο. Οι σπουδές είναι πολύ σημαντικές. Δεν υπάρχει δικαιολογία, υπάρχει θέλω ή δεν θέλω όσο μεγάλες και αν είναι οι θυσίες» τόνισε. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT