Ψηφιακή κατάρτιση 3.500 υπαλλήλων δημόσιας διοίκησης

Ψηφιακή κατάρτιση 3.500 υπαλλήλων δημόσιας διοίκησης

Στελέχη πληροφορικής της δημόσιας διοίκησης αποκτούν περισσότερες και ευρύτερες ψηφιακές δεξιότητες μέσω των προγραμμάτων επιμόρφωσης που διοργανώνονται σε συνεργασία με τη Microsoft.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στελέχη πληροφορικής της δημόσιας διοίκησης αποκτούν περισσότερες και ευρύτερες ψηφιακές δεξιότητες μέσω των προγραμμάτων επιμόρφωσης που διοργανώνονται σε συνεργασία με τη Microsoft. Ηδη στο τέλος Ιουνίου 3.500 εργαζόμενοι θα έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους, ενώ ο στόχος είναι ο αριθμός των εκπαιδευομένων την επόμενη χρονιά (2023) να αυξηθεί κατά 50%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 90% όσων κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην επιμόρφωση προσήλθαν, ενώ, όπως σημείωσε ο κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, γενικός διευθυντής της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος το ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις που έπονται της εκπαίδευσης των δημοσίων υπαλλήλων είναι 77%, πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. «Κάνουμε προσπάθεια να πείσουμε τις εταιρείες και τους οργανισμούς ότι δεν χρειάζεται μόνο η τεχνική υποδομή αλλά και οι ψηφιακές δεξιότητες εκείνων που χειρίζονται τα εργαλεία ώστε υπάρξει εξέλιξη και αλλαγή».

Στατιστικά

Το 73% των συμμετεχόντων στα σεμινάρια επιμόρφωσης είναι άνδρες (η τάση εξηγείται δεδομένου ότι περισσότεροι άνδρες έχουν πρώτο πτυχίο πληροφορικής) και το 27% γυναίκες. Επίσης, σχεδόν οι μισοί, το 49% των συμμετεχόντων, είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού και το 8% κάτοχοι διδακτορικού, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κυρία Παρασκευή Δραμαλιώτη, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Από τους συμμετέχοντες, το 73% είναι υπάλληλοι του Δημοσίου και το 27% προϊστάμενοι, το 55% βρίσκεται στην Περιφέρεια Αττικής και το 45% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στόχος του προγράμματος, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Microsoft, είναι η αύξηση των εκπαιδευομένων κατά 50% το 2023.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα η επιμόρφωση να συνδεθεί άμεσα με μοριοδότηση για τους δημοσίους υπαλλήλους. «Η ψηφιακή εξέλιξη των δημοσίων διοικήσεων είναι μια πρόκληση για όλο τον προηγμένο κόσμο», τόνισε, «έτσι ώστε η δημόσια διοίκηση να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ιδιωτικού τομέα που θέλει να επιταχύνει».

Μέσα στα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται στο πλαίσιο της ψηφιακής εξέλιξης του Δημοσίου είναι και η επιμόρφωση όσων καλούνται να χειριστούν και να διαχειριστούν τις υπηρεσίες που πλέον προσφέρονται ψηφιακά στους πολίτες σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό. Απαιτείται επίσης και η εκπαίδευση του προσωπικού σε επίπεδο κυβερνοασφάλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT