Επίσκεψη κινητών ιατρικών μονάδων στην ορεινή Θράκη

Επίσκεψη κινητών ιατρικών μονάδων στην ορεινή Θράκη

«Βρισκόμαστε πέντε χιλιόμετρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σε ένα χωριό με πληθυσμό 300 ατόμων, και σήμερα ήλθαν σχεδόν 100 για να μας συμβουλευτούν. Αυτό και μόνο δείχνει τη σημασία της προσπάθειας», λέει στην «Κ» ο Νικόλας Χρηστάκης, κορυφαίος κοινωνιολόγος και γιατρός στο Πανεπιστήμιο Yale

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βρισκόμαστε πέντε χιλιόμετρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σε ένα χωριό με πληθυσμό 300 ατόμων, και σήμερα ήλθαν σχεδόν 100 για να μας συμβουλευτούν. Αυτό και μόνο δείχνει τη σημασία της προσπάθειας», λέει στην «Κ» ο Νικόλας Χρηστάκης, κορυφαίος κοινωνιολόγος και γιατρός στο Πανεπιστήμιο Yale. Ο κ. Χρηστάκης βρέθηκε χθες στην Οργάνη του Δήμου Αρριανών στη Θράκη με τις κινητές μονάδες ιατρών –δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος– και μέλη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, για να προσφέρουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε πληθυσμούς στα ελληνο-βουλγαρο-τουρκικά σύνορα. Στην ομάδα μετείχε και ο καθηγητής Ψυχιατρικής στο CMI New York, Harold Koplewitz.

Οι ιατρικές ειδικότητες που πλαισιώνουν την ομάδα είναι παθολόγος – διαβητολόγος, καρδιολόγος, οδοντίατρος, ορθοπαιδικός, οφθαλμίατρος, χειρουργός, γυναικολόγος, παιδίατρος, ωτορινολαρυγγολόγος, νευρολόγος, ουρολόγος, διαιτολόγος, παιδοψυχολόγος – λογοπεδικός. Ο ιατρικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν πλήθος εξετάσεων, όπως μαστογραφία, τεστ Παπ και ενδοκολπικό υπέρηχο, υπέρηχο καρδιάς, τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου, καθώς και εκπαίδευση στην ορθή χρήση χορήγησης ινσουλίνης.

«Το επίπεδο των γιατρών είναι πολύ υψηλό. Είμαι εντυπωσιασμένος από το πρόγραμμα, που αποτελεί μια σπουδαία πρωτοβουλία για αυτούς τους ανθρώπους στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας», προσθέτει ο κ. Χρηστάκης.

Η ομάδα θα μείνει στην Οργάνη έως και αύριο και από την Πέμπτη έως και το Σάββατο θα επισκεφθεί το Μέγα Δέρειο του Δήμου Σουφλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT