Φωτιά τώρα στην Ασωπία Βοιωτίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επέμβαση των δύο ελικοπτέρων και των δύο αεροσκαφών περιόρισε τις φλόγες και οι επίγειες δυνάμεις έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη πυρκαγιά στην Ασωπία των Οινοφύτων.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας στη Βοιωτία, Δημήτρη Δημητρίου, «η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο με την επέμβαση των ελικοπτέρων. Θα συνεχίσουμε τη φύλαξη για να αποφύγουμε πιθανές αναζωπυρώσεις. Ωστόσο είναι πολύ μακριά από τον οικισμό και δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος»

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 14 πυροσβεστικά οχήματα με 37 πυροσβέστες, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποστέλλονται υδροφόρες και μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών στη Βοιωτία, Σίμο Αποστόλου, «η φωτιά είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή και καίγεται δασική έκταση. Στην περιοχή υπάρχει ισχυρός άνεμος γύρω στα 5 μποφόρ πράγμα το οποίο κάνει τις κινήσεις των πυροσβεστών δύσκολες».

Ήδη έχουν κληθεί και φτάνουν στη φωτιά δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα αλλά και από την Αττική.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ερευνά τον τρόπο που ξεκίνησε η φωτιά εξετάζεται το ενδεχόμενο οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT